Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Τι ζητάει ο Κώστας Αγοραστός από τη νέα κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε

στις


Επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής για την ολοκλήρωση του τρέχοντος και την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ από πλευράς κυβέρνησης, αλλά και εγρήγορση από την επικείμενη υπηρεσιακή κυβέρνηση κι εκείνη που θα αναδειχθεί από τις εκλογές, ζητά ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) κ. Κώστας Αγοραστός.  Ο κ. Αγοραστός επισημαίνει για μία ακόμη φορά τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν για την οικονομία και τη χώρα σε περίπτωση που δε δοθεί παράταση στο τρέχον ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα δε ληφθούν και οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες για τη διαδικασία των εισροών των κοινοτικών κονδυλίων.  
Μόνον λόγω της ειδικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα το τελευταίο διάστημα, ο κ. Αγοραστός εκτίμησε πως υπήρξε μία καθυστέρηση της τάξης τουλάχιστον των τεσσάρων μηνών στην εκτέλεση των έργων, η οποία πρακτικά θέτει εκτός χρονοδιαγράμματος πολλά έργα του τρέχοντος ΕΣΠΑ.
Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εξηγεί πως η προωθούμενη από την κυβέρνηση λύση μέσω της απομείωσης του προϋπολογισμού του ΕΣΠΑ 2007 – 2014 λόγω της μη συγχρηματοδότησης με εθνικούς πόρους, δεν οδηγεί στα επιθυμητά αποτελέσματα, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην παλιά, όσο και στη νέα προγραμματική περίοδο.
Σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Αγοραστός τονίζει πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα αναλάβει σύντομα ενόψει των εκλογών, αλλά και εκείνη που θα προκύψει μετά, οφείλουν να επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου υψηλών ταχυτήτων, προκειμένου να μη χαθούν κοινοτικοί πόροι ύψους σχεδόν 5 δισ. ευρώ που αφορούν την ολοκλήρωση του τρέχοντος και την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ