Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συνεχίζονται τα προκλητικά fake news από Ερντογάν – Αυστηρή απάντηση Πέτσα [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται τα fake news από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που υποστήριξε ότι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο άτομα. Για «Χυδαία παραπληροφόρηση» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε στην παρουσία του στη Βουλγαρία για να συνεχίσει τον «πόλεμο» των fake news που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα σε συνδυασμό με αυτόν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Anadolu, ο Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ υποστήριξε ότι οι Έλληνες στρατιώτες έχουν σκοτώσει δύο άτομα και έχουν τραυματίσει ακόμα ένα.

«Σήμερα οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες. Υπάρχει ακόμη ένας βαριά τραυματίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σκληρή απάντηση από τον Στέλιο Πέτσα 

Άμεση ήταν η απάντηση της Ελλάδας στον Τούρκο πρόεδρο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο -μέσω Twitter και με ανάρτηση στα αγγλικά- να τονίζει σχετικές αναφορές περί πυρών εναντίον ατόμων που προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα αποτελούν «χυδαία και σκόπιμη παραπληροφόρηση: fake news».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κανείς πυροβολισμός δεν υπήρξε από τις ελληνικές συνοριακές δυνάμεις απέναντι σε άτομα που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Οτιδήποτε άλλο, δεν συνιστά παρά χυδαία και σκόπιμη παραπληροφόρηση: Ψευδείς ειδήσεις»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ