Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 9-12-2020 και ώρα 15:30.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr, οι αποφάσεις της οποίας θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής
σύνδεσμο:
http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=37765:25i-synedriasi-p-s-2020&catid=123&Itemid=98

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Συζήτηση επερώτησης επικεφαλής παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-Θ. ΤΖΗΜΕΡΟΣ» κ. Θ.
Τζήμερου για ζητήματα εφαρμογής του Κανονισμού Περιφερειακού Συμβουλίου
Αττικής.
2. Συζήτηση επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «Ανεξάρτητη
Αυτοδιοίκηση Αττικής» κ. Ε. Αλμπάνη με θέμα: «Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και
Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) – “οδικός χάρτης” έρευνας και καινοτομίας και στην Αττική».

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Επικύρωση πρακτικών της 11 ης , 12 ης & 13 ης συνεδρίασης έτους 2020 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
2. Λήψη απόφασης για την παράταση μίσθωσης χώρων του ακινήτου επί της Ιεράς Οδού 294 στο Αιγάλεω στο οποίο στεγάζονται υπηρεσίες της Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)
3. Αποδοχή παραχώρησης χρήσης τεσσάρων (4) επιπλέον αιθουσών, άνευ ανταλλάγματος, στο παλαιό Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, για τη στέγαση του 2 ου ΚΕΣΥ Γ΄ Αθήνας. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)
4. Λήψη απόφασης για την έγκριση του από 21-10-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Καταλληλότητας – Παραλαβής – Παράδοσης Μισθωμένων Κτιρίων – Αγοράς Ακινήτων αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής (του άρθρου 13 του Π.Δ. 242/1996) περί γνωμοδότησης για την καταλληλότητα προσφερόμενων χώρων στο ακίνητο επί της Κηφισίας 18 & Γκύζη στο Μαρούσι, που αφορά στην επέκταση στέγασης των υπηρεσιών της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)
5. Αποδοχή παραχώρησης χρήσης χώρου, άνευ ανταλλάγματος, στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) «Σπύρος Λούης» για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, για τη διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων δικυκλιστών από τη Δ/νση Μεταφορών Π.Ε.Β.Τ. Αθηνών.(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)
6. Λήψη απόφασης παραχώρησης τμήματος του Πεδίου του Άρεως για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου 2020-2021 με τον τίτλο “Χριστούγεννα στο Πάρκο μας”. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)
7. Συζήτηση-ενημέρωση για το πρόγραμμα «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Περάματος: Κοινωνικό Παντοπωλείο-Παροχή Συσσιτίου Δήμου Περάματος». (Συνεισηγήτριες η Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Μπαρμπαγιάννη-Αδαμοπούλου)
8. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης συνδιοργάνωσης με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών της Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος 2021. (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη)
9. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη διοργάνωση τιμητικού αφιερώματος στο Δημοτικό τραγούδι και στον Γιώργο Παπασιδέρη. (Συνεισηγήτριες η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και η Αντιπεριφερειάρχης Ε. Δουνδουλάκη)
10. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στους διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας «Salamina Epic MTB Races by Alter Bike Tours» που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Κανάκια της Σαλαμίνας στην Π.Ε. Νήσων. (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Βάρσου)
11. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συνδιοργάνωση του 1 ου Διαδικτυακού Συνεδρίου Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στις 12-13 Δεκεμβρίου 2020. (Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Βοϊδονικόλας)
12. Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΗΛΙΟΣ» των Δήμων Νέας Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου. (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Νάνου)
13. Έγκριση λήψης μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στα πλαίσια του έργου «Αποκατάσταση – αντικατάσταση κατεστραμμένων και επέκταση στηθαίων ασφαλείας στο δίκτυο αρμοδιότητας πρώην ΔΕΣΕ» αναδόχου «ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε». (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)
14. Έγκριση λήψης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο του έργου: «Διαμόρφωση βρόγχου αναστροφής προς Πειραιά, στο ισόπεδο σύστημα του Ανισόπεδου Κόμβου της Λ. Κηφισού με την Ιερά Οδό». (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)
15. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αποκατάσταση και αντιμετώπιση Προβλημάτων λόγω Διάβρωσης και Ανακατασκευή των Τμημάτων Τοίχων που έχουν Καταρρεύσει στην Παραλία Βαρέας» στο Δήμο Μεγαρέων. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ