Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Συνέντευξη του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη – Τι είπε για ανακύκλωση και οικονομικά του δήμου [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην εκπομπή «Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης OnCamera» με τον δημοσιογράφο Βασίλη Καραβάκο, φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα.

Ο Γρηγόρης Κατωπόδης αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Α΄και τον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στον Βύρωνα και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής στη νέα τετραετία.

Ο δήμαρχος Βύρωνα σημείωσε αναφορικά με την απόφαση του ΕΔΣΝΑ να επιβάλει τέλη 27 ευρώ/ανά τόνο, στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών από το 2021, ενώ μέχρι τώρα ήταν δωρεάν σε συνδυασμό με την αύξηση στην επιδότηση του ΧΥΤΑ Φυλής όχι μόνο δεν προωθούν την ανακύκλωση αλλά ενθαρρύνουν την ταφή των απορριμμάτων και τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Σε ότι αφορά την ανακύκλωση στον Βύρωνα ο Γρ. Κατωπόδης είπε ότι ο Δήμος από το 2009 διαθέτει ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα σύστημα ανακύκλωσης στην πηγή. «Στην αρχή το σύστημα αυτό είχε 80 σημεία ανακύκλωσης τα οποία σήμερα έφτασαν  τα 140 με τις νέες στάσεις  που εμείς αναπτύξαμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε μάλιστα ότι «αυτός ο τρόπος ανακύκλωσης σε συνδυασμό με το πρωτάθλημα ανακύκλωσης που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία με μεγάλη επιτυχία, βάζει και τα παιδιά στο πνεύμα της ανακύκλωσης και είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για το πως πρέπει να λειτουργεί η διαδικασία αυτή που εξασφαλίζει καθαρότερες πόλεις και προστατεύει το περιβάλλον».

Ο Γρ. Κατωπόδης μίλησε ακόμα για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε το Δήμο η δημοτική αρχή το 2014, τα βήματα εξυγίανσης που έχουν γίνει από τότε, την πετυχημένη αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην πόλη κατά την πρώτη θητεία αλλά και αυτά που εκτελούνται ή δρομολογούνται αυτή την περίοδο, για το φωτισμό, την ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα κ.α.

Δείτε την συνέντευξη εδώ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ