Συνάντηση Πατούλη – Τσιόδρα για τις δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας

0

Οι δράσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο, Σ. Τσιόδρα.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σύσταση των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές Πανεπιστημιακού επιπέδου για εξέταση και λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, καθώς και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 1110 στην οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται δωρεάν σε 24ωρη βάση.

Ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ενημερωτικές δράσεις της Περιφέρειας καθώς και στη συγκρότηση ομάδας 700 πιστοποιημένων ιατρών που θα αναλάβουν την ενημέρωση του κοινού για τον κορωνοϊό. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται δράσεις σε δομές της Αυτοδιοίκησης, σχολεία και σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί μια καθημερινή ροή ενημέρωσης των Περιφερειαρχών προκειμένου να γνωρίζουν τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων και να ενεργούν σε προληπτικό επίπεδο αποτελεσματικότερα.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίοδρας τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ είναι σημαντικές και συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό των κρουσμάτων του Κορωνοϊού. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι μέσα από μια στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες και την ενημέρωση τους για τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων μπορεί να υλοποιηθεί μια καλύτερη διαχείρισή και να τεθούν σε εφαρμογή προληπτικές δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης από τους Περιφερειάρχες.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.