Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού: Στο επίκεντρο το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συγκάλεσε Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού στο οποίο συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, οι Γενικές Διευθύνσεις του Υπουργείου καθώς και το Προεδρείο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Στο επίκεντρο του Συμβουλίου τέθηκαν από τον Υπουργό οι προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εσωτερικών και η σημαντική πρόοδος που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα στις δράσεις που προβλέπονται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης για το 2021.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, το ιδιαιτέρως φιλόδοξο αυτό Σχέδιο περικλείει όλους τους τομείς δράσεων και ευθύνης του Υπουργείου Εσωτερικών και συνιστά τον «οδικό χάρτη» που θα οδηγήσει στην αναγκαία και επωφελή διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας εξήρε από την πλευρά του την καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλο αυτό το διάστημα για την προώθηση τόσο των θεσμικών όσο και των αναπτυξιακών θεμάτων και στάθηκε ιδιαίτερα στο παράδειγμα του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων, όχι μόνο για το νομοσχέδιο αυτό καθαυτό, αλλά και για τη Δευτερογενή Νομοθεσία, που απαιτείται για την υλοποίησή του.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε την ανάγκη υποστήριξης των πολιτικών εξωστρέφειας και της διευκόλυνσης, μέσω των Διευθύνσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, αναπτυξιακών προσπαθειών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την επιτάχυνση των πολιτικών του Υπουργείου Εσωτερικών που θα συμβάλλουν στην προσθήκη αναπτυξιακού προσήμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με έμφαση στη διασυνοριακή συνεργασία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ