Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Σταϊκούρας: Προσθήκη 100 ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν ακόμη 100 ΚΑΔ που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι με τη διεύρυνση των κωδικοί επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) θα μπορούν να ωφεληθούν 1,8 εκατ. πολίτες.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως οι πρωτοβουλίες τον Απρίλιο θα είναι ακόμη πιο διευρυμένες, αφού αναγνώρισε ότι η κατάσταση τον επόμενο μήνα για την οικονομία θα είναι πιο δύσκολη από σήμερα. Ερωτηθείς για το εάν σχεδιάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνιους ανέργους παρέπεμψε ουσιαστικά στο υπουργείο Εργασίας. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση» σημείωσε.

Αναφορικά με το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρχει απάντηση της κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε επίσης να απαντήσει εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Όπως είπε το υπουργείο θα συνεκτιμήσει την κατάσταση για να λάβει την απόφασή του. «Θα το δούμε στην πορεία του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Αναστασία Βακρά

    24 Μαρτίου 2020 at 12:03 μμ

    Σε μας που δεν μας πιάνει το κύριο ΚΑΔ αλλά η δευτερεύουσα τι γίνεται? Που το ταμείο μας ειναι 0€?

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ