Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Πόλη… υπό πολιορκία (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Χωρίς επεισόδια πραγματοποιήθηκε η πορεία – συγκέντρωση που διοργάνωσαν αντιεξουσιαστές και στην οποία συμμετείχαν και αριστερές κινήσεις της ευρύτερης περιοχής στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Θυμίζουμε ότι η κινητοποίηση προγραμματίστηκε ως απάντηση στα όσα θλιβερά συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες, στον κοινωνικό χώρο της Στρούγκας από οπαδούς της ΑΕΚ, και είχε ως κεντρικό μήνυμα τη δυνατότητα της ελεύθερης διεξαγωγής εκδηλώσεων, ενώ ακούστηκαν συνθήματα που αφορούσαν στην προστασία του Άλσους.
Η πορεία ξεκίνησε από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια και κατευθύνθηκε μέσω της Λ. Δεκελείας στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι διοργανωτές μίλησαν για συμμετοχή που ξεπερνούσε τις 2.000 κόσμου, ενώ η αστυνομία, που είχε εντονότατη παρουσία, την υπολόγισε στα μισά.

Την ίδια στιγμή, σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν και περίπου 500 φίλοι της ΑΕΚ, οι οποίοι, μετά από απόφαση του κεντρικού τους συνδέσμου (Original 21), θα βρίσκονται πάντα εκεί όταν γίνεται κάποια συγκέντρωση η οποία θα αντιτίθεται στο θέμα της κατασκευής της “Άγιας – Σοφιάς”.


Να σημειώσουμε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα “επαφής” ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς κάθετα στη Λ. Δεκελείας είχαν τοποθετηθεί δύο σειρές από κλούβες της αστυνομίας.
Η παρουσία όλων των παραπάνω οδήγησαν στη διακοπή της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης για περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ κάποια καταστήματα δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα ανοίξουν οι ιδιοκτήτες τους, υπό το φόβο των επεισοδίων.

Συνάντηση Βασιλόπουλου – Κικίλια

Νωρίτερα, την ίδια μέρα είχε γίνει και συνάντηση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, κ. Άρη Βασιλόπουλου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια.
Εκεί, ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε στον Υπουργό για μία οργανωμένη προσπάθεια να επιβληθεί στην περιοχή ένα ιδιότυπο καθεστώς απαγόρευσης της συνάθροισης και της ελεύθερης έκφρασης με απειλές, προπηλακισμούς, βιαιοπραγίες, διάλυση συγκεντρώσεων, βανδαλισμούς και στοχοποίηση. Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Πάντως ο νέος δήμαρχος έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσουν σχετικά διαβήματα προς τη Δικαιοσύνη και τους αρμόδιους φορείς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην παραπάνω συνάντηση του δημάρχου με τον Υπουργό, τον κ. Βασιλόπουλο συνόδευσε η δικηγόρος του και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι παρατάξεις συμφώνησαν μόνο για τα επεισόδια

Παράλληλα, για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση των παρατάξεων που θα συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να πάρουν κάποια κοινή απόφαση γύρω από το θέμα του νέου Ρυθμιστικού και του γηπέδου της ΑΕΚ, ωστόσο συμφώνησαν ότι καταδικάζουν τα επεισόδια που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα.
Αφού σημειώσουμε ότι η μόνη παράταξη που απουσίασε ήταν η “Λαϊκή Συσπείρωση” σας παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε: “Τόσο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όσο και μετεκλογικά, οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας εξέφρασαν τις απόψεις τους, τόσο για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο όσο και για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.
Ανεξάρτητα από την άποψη του καθενός, για τα παραπάνω, οφείλουμε ως επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας και να διαφυλάξουμε την ομαλότητα στην πόλη μας, επιδιώκοντας την λύση των διαφορών και των προβλημάτων, με συζήτηση και δημοκρατικό διάλογο.
«Δύναμη Πολιτών» – Άρης Βασιλόπουλος
«Ένωση Δημοτών» – Λύσσανδρος Γεωργαμλής
«νέο» – Γιώργος Αράπογλου
«Ζούμε μαζί» – Απόστολος Κόντος
«Νέα Προοπτική» – Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη
«Μπροστά» – Βάσω Αγαγιώτου.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ