Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Πομπέο: “Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδας ως πόλο σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο”

Δημοσιεύθηκε

στις

«Αναχωρώ ικανοποιημένος από την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Με ένα εγκωμιαστικό για την Ελλάδα tweet αποχαιρέτησε την χώρα μας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης από την Σούδα για τη Ρώμη.

«Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ικανοποιημένος από την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας από την επίσκεψή μου πέρυσι. Χαιρετίζω το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο.

Για την Ελλάδα είναι άκρως θετικό το γεγονός ότι ο Μάικ Πομπέο επισκέφθηκε μόνο την Ελλάδα και δεν συμπεριέλαβε στην επίσκεψή του μετάβαση στην Άγκυρα ή την Κωνσταντινούπολη και συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση.

«Εμείς θεωρούμε ότι η Ελλάδα αποτελεί πραγματικό πυλώνα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και με εξαιρετική υπερηφάνεια υποστηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε την Τρίτη από τη Σούδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανακοινώνοντας ότι «το πλοίο USS Hershel Woody Williams, η νεότερη θαλάσσια πλωτή βάση επιχειρήσεων των ΗΠΑ, θα ελλιμενιστεί μόνιμα στη Σούδα».

Τον Μάικ Πομπέο ξεπροβόδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ζεύγος Πομπέο να ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, για τη φιλοξενία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ