Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Πολιτική τρικυμία στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ζημιά στο δημοτικό κολυμβητήριο προκάλεσε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο δημοτικό κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης και συγκεκριμένα στην δεξαμενή της δημοτικής εγκατάστασης προκάλεσαν πολιτικές αναταράξεις.

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Νέα Πορεία” με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο της πόλης, κ. Μιλτιάδη Καρπέτα εξέδωσε ανακοίνωση, όπου κατήγγειλε την διοίκηση για έλλειψη ενημέρωσης αλλά γενικότερη ολιγωρία.

Άμεσα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης, κ. Νικόλαος Ζυγούνας, απάντησε στις καταγγελίες της “Νέας Πορείας” για το Δημοτικό Κολυμβητήριο αναφέροντας τα εξής: “Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, στην απογευματινή βάρδια έλαβε χώρα στο Κολυμβητήριο η προγραμματισμένη έκπλυση της μικρής δεξαμενής και της συστοιχίας φίλτρων 3 και 4.

Το πρωί της επομένης, Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021, η πρωινή βάρδια διαπίστωσε απώλεια μεγάλου όγκου νερού από την κεντρική δεξαμενή του Κολυμβητηρίου. Διακόπηκε αμέσως η ανακυκλοφορία του νερού, πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη του τεχνικού συμβούλου, επικοινωνία με τον χημικό μηχανικό, ενώ ελέγχθηκαν πιθανές διαρροές και οι βάνες.

Μετά από επιστάμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στη βάνα αποχέτευσης του φίλτρου 3 υπήρχε βλάβη με αποτέλεσμα το 25% του όγκου νερού να βρίσκει διέξοδο προς την αποχέτευση. Βλάβη η οποία αποκαταστάθηκε με την επισκευή της προβληματικής βάνας και άρχισε η διαδικασία επαναπλήρωσης της δεξαμενής με ταυτόχρονη προσθήκη των απαραίτητων χημικών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πλύση με ταυτόχρονη αναδίπλωση και αποθήκευση των ισοθερμικών καλυμμάτων.

 

 

Επισημαίνεται ότι τόσο η λειτουργία, όσο και η εποπτεία του συστήματος συντήρησης λειτούργησε αποτελεσματικά όπως προβλέπεται από τις συναφθείσες συμβάσεις και
σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούνται απαρέγκλιτα. Γεγονός που καθιστά οποιαδήποτε συκοφαντική κατασκευή από επίδοξους καταστροφολόγους ισχνή στην έκθεσή της με την αλήθεια.

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι έχει ληφθεί πρόνοια και για τις χρόνιες παθογένειες του Κολυμβητηρίου που έχουν σωρευτεί, με την επικείμενη εκ βάθρων ανακατασκευή του, μετά και την ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1.260.000€. Ένα έργο με το οποίο η Δημοτική Αρχή θα παραδώσει στην ουσία ένα καινούργιο και σύγχρονων προδιαγραφών Κολυμβητήριο στην κοινωνία της Μεταμόρφωσης.”

Η ανακοίνωση – καταγγελία της Νέας Πορείας

Για “μεγάλη ζημιά” στο δημοτικό κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Νέα Πορεία”, δίνοντας στη δημοσιότητα και δύο φωτογραφίες με την δεξαμενή του κολυμβητηρίου να είναι άδεια από νερό.

Η παράταξη κατηγορεί την διοίκηση για την έλλειψη ενημέρωσης και συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε: “Έχουν περάσει δύο τουλάχιστον 24ωρα, όπου διαπιστώθηκε η απώλεια νερού της δεξαμενής του κολυμβητηρίου και η Δημοτική Αρχή
Σαραούδα “τηρεί σιγή ιχθύος”!

Προφανώς η ενημέρωση δημοτικών παρατάξεων και πολιτών για ένα τόσο σοβαρό τεχνικό
πρόβλημα, δεν έχει και μεγάλη σημασία για τον κ. Σαραούδα και τους αρμόδιους
συνεργάτες του.

Προτεραιότητα όμως γι αυτούς αποτελεί το αυτονόητο της αιρετής ιδιότητας και διοικητικής τους υποχρέωσης, το οποίο κάθε λίγο και λιγάκι φροντίζουν με βομβαρδισμό δελτίων τύπου και φωτογραφιών, να το πλασάρουν στον κόσμο ως τεράστιο έργο και επίτευγμα, λες και οι συμπολίτες μας τρώνε σανό και κουτόχορτο!

Λες και δεν γνωρίζουν οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης, πως η σημερινή διοίκηση “κάνει με ξένα κόλυβα μνημόσυνο” και η συντριπτική πλειοψηφία των έργων που πραγματοποιούνται, έχουν την σφραγίδα και υπογραφή της “ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ”!

Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του, ο κ. Σαραούδας με βαρύγδουπες δηλώσεις κατέκρινε τη “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” για κάθε τι που αφορούσε το κολυμβητήριο και ουδέποτε δεν έκανε έστω και μια θετική σχετική αναφορά, παρά του ότι γνώριζε τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν έτσι ώστε την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης αυτό να παραμείνει ανοιχτό προς χρήση σωματείων και πολιτών, όταν άλλα κολυμβητήρια σε όλη τη χώρα έκλειναν το ένα μετά το άλλο!

Σήμερα, μετά από 16 μήνες διοίκησης κι ενώ όλα τα παραπάνω κρίθηκαν στις εκλογές του 2019, ο κ. Σαραούδας, οι αρμόδιοι λαλίστατοι συνεργάτες του, καθώς και οι πολιτικοί σύμμαχοι του, οφείλουν να δημοσιοποιήσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα και να ενημερώσουν τους πάντες για τις προεκτάσεις του!

Άμεσα να μας πουν για ποιους λόγους δημιουργήθηκε αυτή η μεγάλη ζημιά, πότε ξεκίνησε η απώλεια νερού και πότε διαπιστώθηκε, ποιοι έχουν την ευθύνη, πότε έγινε σύμβαση τεχνικής συντήρησης και υποστήριξης, ποιοι συντηρούν τεχνικά το κολυμβητήριο, γίνεται τακτική συντήρηση, πόσο και πιο είναι το μέγεθος του προβλήματος και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με αυτά!

Για εμάς, μόνο μικρή και διόλου ευκαταφρόνητη δεν φαντάζει η πολυδιάστατη αυτή ζημιά! Οφείλουν λοιπόν ΑΜΕΣΑ ο κ. Σαραούδας και οι υπεύθυνοι, να απαντήσουν σε κάθε εύλογο ερώτημα, αφού ένα κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, δεν αδειάζει τόσο εύκολα και γρήγορα!

Γιατί ο κ. Δήμαρχος, μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα διοίκησης με την ανοχή όλων, αφού επέλεξε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να το πνίξει “στα ρηχά της άδειας κολυμβητικής δεξαμενής”, είναι και ο αποκλειστικός υπεύθυνος!”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ