Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

“Πολιτεία Πολιτών” και “Δύναμη Ευθύνης – Πρώτα ο Πολίτης” συνεργάζονται ενόψει των εκλογών στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι είπαν οι ηγέτες των δύο παρατάξεων Σάββας Νάνος και Φώτης Παπαδόπουλος στην ανακοίνωση της συνεργασίας τους

Συνθήκες ανατροπής του προεκλογικού σκηνικού στο Δήμο Μεταμόρφωσης δημιουργεί η συνεργασία των παρατάξεων Πολιτεία Πολιτών» και «Δύναμη Ευθύνης – Πρώτα ο Πολίτης» η οποία ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2023, στη Συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στα γραφεία της Πολιτείας Πολιτών.

Συγκεκριμένα, οι δύο ανεξάρτητες δημοτικές, αυτοδιοικητικές κινήσεις της πόλης ανακοίνωσαν την συνεργασία των δυνάμεων τους και την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Σάββα Νάνο, επικεφαλής της Πολιτείας Πολιτών.

Αν και στην αρχή της Συνέντευξης Τύπου τα στελέχη και οι φίλοι της “φιλοξενούμενης” παράταξης “Δύναμη Ευθύνης” έμοιαζαν να βρίσκονται λίγο έξω από τα νερά τους, με την πάροδο του χρόνου και όσο ανακοινώνονταν οι σκέψεις, οι στόχοι και η λογική του κοινού εγχειρήματος, φάνηκε να βρίσκουν τα πατήματά τους. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα χάρισε απλόχερα το χειροκρότημά της σε όλους τους ομιλητές και η αίσθηση ήταν ότι δημιουργείται μία παράταξη με μεγάλη δυναμική. Άλλωστε ήταν ξεκάθαρη και η απάντηση στο ερώτημα που έθεσε η εφημερίδα μας στον κ. Νάνο και στον κ. Παπαδόπουλο για το αν θεωρούν ότι αυτή η συνεργασία θα είναι το “διαβατήριο” για τον δεύτερο γύρο, καθώς και οι δύο τόνισαν πως “θα είμαστε οι νικητές”.

Για τους μη παροικούντες στην Ιερουσαλήμ θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε αυτή τη συνεργασία ενώ παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά, την ανακοίνωση συνεργασίας των δύο παρατάξεων, την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου, κ. Σάββα Νάνου, την ομιλία του κ. Φώτη Παπαδόπουλου και την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης “Δύναμη Ευθύνης”.

Ξεκινήσαμε το ρεπορτάζ μας με την ίσως και λίγο “προβοκατόρικη” εισαγωγή “συνθήκες ανατροπής του προεκλογικού σκηνικού στο Δήμο Μεταμόρφωσης”, καθώς έχουμε τη συνεργασία δύο παρατάξεων με διαφορετική κομματική αφετηρία και παράλληλα με πρόσωπα που είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Συγκεκριμένα, η παράταξη “Πολιτεία Πολιτών” και ο επικεφαλής της είναι πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία ενώ ο κ. Φώτης Παπαδόπουλος, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι η “Δύναμη Ευθύνης” προέκυψε μετά την διάσπαση ουσιαστικά της παράταξης της πρώην δημοτικής αρχής Μεταμόρφωσης παίρνοντας μαζί της ένα μεγάλο κομμάτι της. Παράλληλα, στο νέο εγχείρημα συμμετέχει ήδη και ο κ. Δημήτρης Περιβολαράκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις πιο προηγούμενες εκλογές με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ σε ερώτησή μας για το αν θα πρέπει να αναμένουμε και άλλες συνεργασίες οι δύο άνδρες άφησαν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Και προφανώς το “μενού” περιείχε και αρκετές αρνητικές αναφορές για την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κ. Σαραούδα.

Σ. Νάνος: “Η Μεταμόρφωση από σήμερα, αναζητά ξανά τον βηματισμό της”

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και Υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Νάνος, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, δήλωσε: «Ενώνουμε Δυνάμεις για τη Μεταμόρφωση. Ενώνουμε Δυνάμεις Αυτοδιοικητικές. Ενώνουμε Δυνάμεις Δημοκρατικές. Ενώνουμε Δυνάμεις με τους Πολίτες και φυσικά, Ενώνουμε Δυνάμεις για τους Πολίτες. Από σήμερα, η Πολιτεία Πολιτών και η Δύναμη Ευθύνης – Πρώτα ο Πολίτης, ξεκινάνε την κοινή τους πορεία και μια επίμονη, αδιάλειπτη και καθημερινή προσπάθεια, να βγει η πόλη μας από το περιθώριο όπου κάποιοι έχουν επιλέξει να τη θέσουν. Η Μεταμόρφωση από σήμερα, αναζητά ξανά τον βηματισμό της, για να καταλάβει και πάλι τη θέση που της αξίζει και να γίνει πρωταγωνίστρια. Δεν αρκεί να πολιτικολογούμε. Είναι λίγο. Δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ. Είμαστε εδώ για να προτείνουμε ένα νέο – εφαρμόσιμο μοντέλο διοίκησης του δήμου μας, στο οποίο η ομάδα θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και θα έχει τον πρώτο ρόλο.»

Φ. Παπαδόπουλος: “Πορευόμαστε τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της ειλικρίνειας”

Με τη σειρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Σ.Ε. της Δημοτικής Κίνησης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – Πρώτα ο Πολίτης», Φώτης Παπαδόπουλος, στην τοποθέτησή του, ανέφερε: «Είμαστε εδώ η Δύναμη Ευθύνης Πρώτα ο Πολίτης και η Πολιτεία Πολιτών, η Πολιτεία Πολιτών και η Δύναμη Ευθύνης Πρώτα ο Πολίτης. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συνεργαζόμαστε για την πόλη μας, την Μεταμόρφωση. Από κοινού και πορευόμαστε στο εξής στον ίδιο δρόμο. Αυτόν τον δρόμο της ανατροπής της στασιμότητας. Τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της ειλικρίνειας. Τον δρόμο του αγώνα, της σύγκρουσης, της μάχης, με όλους όσους με τις αναχρονιστικές τους λογικές, τον αλαζονικό και αμετροεπή ηγεμονισμό τους, θεωρούν πως είμαστε όλοι ίδιοι. Πως είμαστε του χεριού τους. Όχι φίλες και φίλοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς από κοινού σήμερα αποδεικνύουμε στους συμπολίτες μας πως αποτελούμε το ξεχωριστό. Πως συμμετέχουμε στα κοινά πράγματα της πόλης μας, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα στον θεσμικό και δημιουργικό ρόλο της αυτοδιοίκησης. Γιατί έχουμε όραμα, προτάσεις και ιδέες για την αναγέννηση της πόλης μας, κυρίως όμως δεν έχουμε αναγάγει την σχέση μας και την ενασχόλησή μας με τα κοινά, σε διέξοδο επαγγελματικής αποκατάστασης.»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ