Πιάστηκαν στα χέρια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

0
  • Αναβλήθηκε η συνεδρίαση για την υπογειοποίηση των δρόμων γύρω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

 

Σε αναβολή οδηγήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία θα συζητούνταν το θέμα της υπογειοποίησης των δρόμων γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Αφορμή στάθηκε η εισβολή και η διαμαρτυρία των κατοίκων του Μαραθώνα και του Γραμματικού, οι οποίοι απαίτησαν να υπάρξει συζήτηση για το θέμα του ΧΥΤΑ (παρότι αυτό βρισκόταν εκτός ημερήσιας διάταξης) θεωρώντας το πιο σημαντικό από αυτό της υπογειοποίησης.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου πρότεινε το θέμα για τον ΧΥΤΑ να συζητηθεί την 1η Μαρτίου, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό από τους κατοίκους του Μαραθώνα. Έτσι προκλήθηκε ένταση με τους φίλους της ΑΕΚ που έδωσαν το παρών στη συζήτηση και οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οριστική διακοπή της συνεδρίασης, χωρίς μάλιστα να οριστεί νέα ημερομηνία, με τα πνεύματα να ηρεμούν μετά από λίγα λεπτά.

Η ανακοίνωση του δήμου
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στην οποία συνδέει το συγκεκριμένο γεγονός με τα όσα έχουν γίνει στην περιοχή το προηγούμενο χρονικό διάστημα αναφέροντας: «Γεύση των τραμπουκισμών που ζει η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εδώ και τρία χρόνια πήραν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αττικής, αλλά και κάτοικοι του Μαραθώνα – Γραμματικού σήμερα 8 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα την ακύρωση της συνεδρίασης.
Μια ομάδα τραμπούκων επιτέθηκε χωρίς πρόκληση σε δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να παρουσιάσουν τις θέσεις του Δήμου στο θέμα που αφορούσε τη ΜΠΕ της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου έξω από το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ. Οι ίδιοι δεν δίστασαν να σηκώσουν χέρι ακόμη και σε μέλη του κινήματος του Γραμματικού που ζητούν να μην προχωρήσει ο ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.
Συνεχίζεται η «παράδοση» κάθε πράξη που σχετίζεται με οιονδήποτε τρόπο με την ανέγερση του γηπέδου από το 2013 μέχρι σήμερα να συνοδεύεται από ξυλοδαρμούς, απειλές και στοχοποίηση ανθρώπων. Και σήμερα οι τραμπουκισμοί συνόδευσαν την συζήτηση που επιχειρήθηκε να γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο με συνέπεια την αναβολή της συνεδρίασης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ομάδες αυτές ήταν παρούσες χωρίς να ενοχληθεί κανείς από τους παριστάμενους επικεφαλής και άλλους παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει άμεσα τους τραμπουκισμούς από τις ομάδες που με τη βία προσπαθούν να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας και να φιμώσουν όποιον έχει αντίθετη άποψη από αυτούς. Είναι θέμα δημοκρατίας να μπορούν να συζητούνται τα θέματα της πόλης μας χωρίς απειλές και βία.
Ζητάμε επίσης από τους υπευθύνους της ΠΑΕ, της Δικέφαλος και κάθε εμπλεκόμενο με το υπό ανέγερση γήπεδο να πάρει θέση για το κλίμα που δημιουργεί μία μειοψηφία τραμπούκων που εμφανίζονται ως οπαδοί της ομάδας.
Καλούμε τέλος τους περιφερειακούς συμβούλους να πάρουν σοβαρά υπόψη τους τους όρους υπό τους οποίους προχωρά προς έγκριση ένα έργο, το οποίο δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση της πόλης μας και όλων των αιρετών της οργάνων.»

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.