Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βριλησσίων: «Απογραφή 2021: Το δημογραφικό στο προσκήνιο, χωρίς πλάνο η κυβέρνηση»

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση με επίκεντρο τα αποτελέσματα της απογραφής έκανε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βριλησσίων.

Όπως αναφέρει σχετικά:

“Κατά 3,5% μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας μέσα σε μία δεκαετία. Η πολυετής οικονομική κρίση έφερε ως απότοκό της μια νέα δημογραφική κρίση, καθώς μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι νέοι, έφυγαν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Παράλληλα, όσοι έμειναν στην χώρα αδυνατούσαν να κάνουν οικογένεια.

Είναι ένα πρόβλημα το οποίο χρειάζεται βαθιές κοινωνικές τομές και μακροπρόθεσμο σχέδιο δράσης. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση δρα με προχειρότητα αφού μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει, όπως η παράταση του σχολικού ωραρίου έως της 17:30, το πρόγραμμα ‘Νταντά της γειτονιάς’ αλλά και η δημιουργία χώρων φύλαξης μικρών παιδιών έως και 2,5 ετών είναι συμπληρωματικά. Αυτά είναι μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν τους ήδη υπάρχοντες γονείς αλλά δεν δίνουν κίνητρο σε νέους γονείς.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής προτείνει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε οι νέες γενιές να αποκτήσουν επιτέλους πρόσβαση σε φτηνή και ποιοτική κατοικία. Δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό και μια σειρά από εργασιακές διευκολύνσεις, ώστε η δημιουργία οικογένειας να μην αποτελεί αντικίνητρο απασχόλησης ή επαγγελματικής εξέλιξης. Εκσυγχρονισμός και διεύρυνση των δικαιούχων των επιδομάτων τέκνων, όπως επίσης και καθιέρωση Εθνικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού για κάθε παιδί με συμμετοχή τόσο του γονέα όσο και της Πολιτείας.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ