Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας συναντά τους Πρέσβεις του Ιράν, του Ισραήλ και της Τουρκίας

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής στο πλαίσιο των επαφών του για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Σαλαμίνας, επισκέφθηκε τους πρέσβεις του Ιράν κ. Μεχντί Μοχτασαμί, του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελ και της Τουρκίας κ. Κερίμ Ουτράς, συνοδευόμενος από τους ειδικούς συνεργάτες του σε θέματα Ιστορίας και Πολιτισμού κ. Χρήστο και Κυριάκο Μαριδάκη.

Οι συναντήσεις με τους Πρέσβεις των τριών χωρών πραγματοποιήθηκαν σε άριστο κλίμα και είχαν ως βασικό άξονα συζήτησης τον στόχο της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 αλλά και τον ευρύτερο αναπτυξιακό στόχο που προβλέπει τον χαρακτηρισμό του κόλπου της Σαλαμίνας ως Home Port (λιμάνι φιλοξενίας κρουαζιερόπλοιων) μέσω της εγκατάστασης πλωτού μεταλλικού κυλινδρικού ναύδετου ανοιχτής θαλάσσης. Παράλληλα συζητήθηκαν τα κοινά σημεία που έχει το νησί της Σαλαμίνας ως κομμάτι της Ελλάδας με τους πολιτισμούς των εν λόγω χωρών.

Ιδιαιτέρως με τον Πρέσβη του Ιράν κ. Μεχντί Μοχτασαμί και στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021, ο Δήμαρχος πρότεινε την αδελφοποίηση του Δήμου με την πόλη Περσέπολις της επαρχίας Σιράζ του Ιράν, προκειμένου συμβολικά να κλείσει ένας ιστορικός κύκλος ο οποίος άνοιξε με τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ