Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια – Χαφτάρ στο υπουργείο Εξωτερικών [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε, έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος έφτασε υπό άκρα μυστικότητα στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε τον Λίβυο στρατάρχη έξω από το ΥΠΕΞ λίγο πριν τις 10:30, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν χειραψία, πριν εισέλθουν στο κτίριο.

Οι κ. Χαφτάρ και Δένδιας συναντήθηκαν ανεπισήμως και χθες το βράδυ, λίγη ώρα μετά την άφιξη του αρχηγού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η λεπτομέρεια ότι ο κ. Χαφτάρ αφίχθη στην Αθήνα με πτήση από τη Βεγγάζη, όπου λίγο νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος εξασφάλισε τη συναίνεση του στρατηγού για κατάπαυση του πυρός μέχρι τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Το τελευταίο 24ωρο η Αθήνα έχει εντατικοποιήσει την επικοινωνία της με το Βερολίνο, με σκοπό να αντιστρέψει το κλίμα που τείνει να δημιουργηθεί ενόψει της διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πρωτεύουσα την Κυριακή.

Το παρασκήνιο της αιφνιδιαστικής επίσκεψης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διπλωματική πρωτοβουλία της Αθήνας με την πρόσκληση του Στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ σε ελληνικό έδαφος, με τον Λίβυο αξιωματούχο, δυο μέρες πριν τη μετάβασή του στο Βερολίνο για τη Διάσκεψη για τη Λιβύη, έφτασε αιφνιδιαστικά στην Ελλάδα το βράδυ της Πέμπτης.

Η Αθήνα δεν έχει προσκληθεί στη διάσκεψη του Βερολίνου για το μέλλον της Λιβύης και προσπαθεί μέσω της επίσκεψης του στρατηγού Χαφτάρ στην Αθήνα να επηρεάσει τις εξελίξεις προς όφελός της.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι 

Το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 13:30, ο επικεφαλής του LNA έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ