Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία το επίκεντρο της νέας συζήτησης υπό τον Δ. Καιρίδη

0

Στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεών του με τους πολίτες του Βόρειου Τομέα με τίτλο «Η βόρεια Αθήνα συζητά», ο Δημήτρης Καιρίδης διοργάνωσε διαδικτυακή συζήτηση για τη δράση αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία με τίτλο: «Η Ελληνική Αστυνομία στην πρώτη γραμμή: Ασφάλεια στον καιρό της κρίσης».

Καλεσμένοι ήταν οι Κώστας Τσουμάνης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, της 4ης μεγαλύτερης πρωτοβάθμιας Ένωσης Αστυνομικών στην Ελλάδα, μάχιμος και έμπειρος αστυνομικός με 23 χρόνια εμπειρίας και Κώστας Παπαδόπουλος, βραβευμένος δημοσιογράφος από το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για την προσφορά του στο αστυνομικό ρεπορτάζ.

Την περίοδο της οικονομικής κρίσης, παρά την αύξηση της εγκληματικότητας, τη μείωση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που οδήγησε σε υλικοτεχνικές ελλείψεις, στο πάγωμα των προσλήψεων και τη μείωση των μισθών, το προσωπικό της αστυνομίας συνέχισε τη δουλειά του με αμείωτη ένταση. Πιο πρόσφατα, η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση δημιούργησε νέες ανάγκες και απαιτήσεις. Από το 2015 και μετά, στα hotspots των νησιών, στην Ειδομένη και πιο πρόσφατα στις Καστανιές του Έβρου, η αστυνομία και πάλι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με επαγγελματισμό και ψυχραιμία παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε. Παράλληλα με την κρίση που δημιούργησε η Τουρκία, ξεκίνησε και η επιβολή δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Από τον Μάρτιο του 2020, η αστυνομία βρίσκεται αδιάκοπα στο πεδίο.

Η συζήτηση ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Α. σήμερα: από την ανισοκατανομή του προσωπικού, στην απασχόλησή του σε πάρεργα άσχετα με την αστυνομική προστασία των πολιτών. Το βέβαιον είναι ότι οι πολίτες θέλουν την Ε.Α. στον δρόμο, στις γειτονιές, δίπλα τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Τσουμάνης χαρακτήρισε τα εξής θέματα ως άμεσες
προτεραιότητες για το προσωπικό της αστυνομίας:

  • Την ένταξη της αστυνομίας στα επικίνδυνα & ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • Την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της ΕΛ.ΑΣ.
  • Την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για τα αστυνομικά τμήματα
  • Την περαιτέρω υλικοτεχνική ενίσχυση του προσωπικού και των μέσων της ΕΛ.ΑΣ.
  • Να προχωρήσει η διαδικασία για το νέο βαθμολόγιο του αστυνομικού προσωπικού.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν συνολικά 3918 θεατές από το Facebook και το
Youtube.

Ολόκληρη η συζήτηση εδώ

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.