Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παύλος Χρηστίδης: “Οι «λοιμωξιολόγοι και δημοσιογράφοι» θα είναι τα εξιλαστήρια θύματα της Κυβέρνησης”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της στο μεγαλύτερο σε διάρκεια και πιο αναποτελεσματικό lockdown της Ευρώπης.

Καθώς η πανδημία επελαύνει, τα κρούσματα μέρα με τη μέρα διογκώνονται και η κυβέρνηση οπισθοχωρεί φοβικά και ανερμάτιστα, ανίκανη να ανταπεξέλθει με σχέδιο και αποφασιστικότητα στο ασφαλές άνοιγμα της αγοράς.

Τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν. Η αλήθεια είναι σκληρή, όσο και αν στην Κυβέρνηση θέλουν να την κρύβουν.

Η Διαχείριση που κάνει τους τελευταίους μήνες, είναι γεμάτη παλινωδίες και αυτοσχεδιασμούς και οι επιπτώσεις για την οικονομία αρχίζουν είναι πολύ μεγάλες. Τα καθημερινά πιά, κρούσματα – ρεκόρ δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνεία. Πλέον, η Ελλάδα βρίσκεται στην 40η θέση, ανάμεσα στις 53 χώρες που αξιολογεί το πρακτορείο Bloomberg. Με βάση μια σειρά από άκρως επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία και κριτήρια, το Bloomberg σημειώνει ότι «η απελπισμένη για να ανοίξει ξανά σε ξένους ταξιδιώτες Ελλάδα έκανε βουτιά 20 θέσεων, καθώς έφτασε σε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων». Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου, ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας είναι 6,1%, το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί είναι 7%, ενώ ο δείκτης θνησιμότητας του τελευταίου μήνα ήταν στο 2,1%.

Το ΕΣΥ σε κατάσταση πολιορκίας.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επαίρεται για την επιτελικότητα και την προνοητικότητά της, αλλά η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη και απέχει πολύ από τα σχέδια επί χάρτου που καταρτίζουν στο Μαξίμου , το οποίο δεν εκπόνησε κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο, το οποίο θα προέβλεπε σενάρια έξαρσης της πανδημίας καθώς και πώς θα έπρεπε να γίνει η εμπλοκή όλων των φορέων υγείας της χώρας, δημόσιων, ιδιωτικών και στρατιωτικών σε αυτή τη μάχη, όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα το Κίνημα Αλλαγής. Μόνο στο υποκριτικό της χειροκρότημα από τα μπαλκόνια θα περιοριστεί η μέριμνα του κ. Μητσοτάκη για τους ήρωες της πανδημίας, όπως μαρτυρά η κατ’ επανάληψη απόρριψη των καταθέσεων τροπολογίας από το Κίνημα Αλλαγής για την ένταξη του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όπως ήδη ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα. Παρά το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα των υγειονομικών γιατρών, νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών, παρα-ιατρικών που εργάζονται στο ΕΣΥ και όλες τις μονάδες υγείας, το ΕΚΑΒ και στις Μονάδες Φροντίδας ηλικιωμένων, χωρίς αιτιολογία επιμένει να κωφεύει στις εκκλήσεις τους και να απορρίπτει τις τροπολογίες του Κινήματος Αλλαγής για την στοιχειώδη αναγνώριση του έργου που επιτελούν οι υγειονομικοί και την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών του.
Παράλληλα ο εμπαιγμός σε βάρος του εμπορικού κόσμου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, συνεχίζεται και ο «θάνατος του εμποράκου» είναι το σενάριο που κυριαρχεί. Προσπαθούν οι υπουργοί του της κυβέρνησης να «χρυσώσουν» το χάπι προχωρώντας σε εξαγγελία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση τον μήνα Απρίλιο, όμως αυτό δείχνει το κυβερνητικό αλαλούμ που κυριαρχεί και το σχέδιο που απουσιάζει πανηγυρικά. Για του λόγου το αληθές: ο κ. Γεωργιάδης (που του εύχομαι γρήγορα περαστικά) διατυμπάνιζε σε δήλωσή του στο έθνος (29/3) «Ό,τι ανοίγει, δεν ξανακλείνει»… Λίγες μέρες μετά, ο κ. Παπαθανάσης στα Παραπολιτικά 90,1 (05/04) δηλώνει: «Αν αυξηθούν τα κρούσματα θα κλείσει ξανά το λιανεμπόριο». Συντονισμός τελειότητας και εμπιστοσύνης, πάνω απ΄όλα !

Ας μην ξεχνάμε τέλος, ότι δίχως τέλος φαίνεται να είναι η ταλαιπωρία ορισμένων από τις ευπαθείς ομάδες που παρά το δικαίωμα τους να εμβολιαστούν από τις 26 Μαρτίου, δεν αναγνωρίζονται από το σύστημα με το Υπουργείο Υγείας όπως λένε να μην έχει δώσει ακόμα λύση στο πρόβλημα τους. Μπορεί ,λοιπόν, η πλατφόρμα των εμβολιασμών να έχει ανοίξει για τις ευπαθείς ομάδες, ωστόσο πολλές είναι ακόμα εκείνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εμβολιαστούν. Να σημειωθεί, για παράδειγμα, πως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC, έχει έρθει σε επικοινωνία με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας που τους επεσήμαναν πως από τις 31 Μαρτίου 2021 θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ειδική φόρμα στην οποία θα μπορεί ο θεράποντας ιατρός να καταχωρεί τα απαραίτητα στοιχεία και ο ασθενής να λαμβάνει άμεσα ραντεβού για εμβολιασμό και πως αυτό θα ισχύει για ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα που βρίσκονται σε κλινικές μελέτες…Στο εγγύς μέλλον, προφανώς, γιατί ακόμα δεν υπάρχει καμία απόφαση από την κυβέρνηση σχετικά με το θέμα μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδεικνύει ότι η διακυβέρνηση της χώρας μέσω της ατομικής ευθύνης των πολιτών συνιστά για αυτήν μονόδρομο, καθώς ξαναζητά τη συνδρομή των πολιτών πετάγοντάς τους το μπαλάκι της εξέτασης για covid με τα self-test και τα rapid test. Ταυτόχρονα, παρά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για σχεδόν τριπλάσιο αριθμό εμβολίων μέχρι τέλος Μαρτίου, τώρα έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις μόλις το 5.5%, με συνέπεια τη δημιουργία ενός ακόμη επιπέδου απαισιοδοξίας και ανασφάλειας.

Όλες αυτές οι παλινωδίες κοστίζουν και στοιχίζουν πολύ στον Ελληνικό λαό, ας προσέχουν, γιατί η υπομονή του κόσμου εξαντλήθηκε.

 

*Ο Παύλος Χρηστίδης είναι Δικηγόρος, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ