Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Οικοδομώντας τη συμπεριληπτική Ελλάδα του 2030”. Αρθρο της Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Έλληνες, μέσα από τα χρόνια των Μνημονίων, των κρίσεων και των ανατροπών που βίωσαν, διαπίστωσαν ότι η πρόοδος και η ευημερία είναι αποτέλεσμα σοβαρής και συστηματικής δουλειάς, προσεκτικής ανάγνωσης του διεθνούς περιβάλλοντος, διαφάνειας, αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και εμπεριστατωμένων και κοστολογημένων προγραμμάτων.

Αναπτύχθηκε στην κοινωνία μια κουλτούρα που έπαψε να ζητά ηχηρά συνθήματα, αλλά απαίτησε χειροπιαστά αποτελέσματα από τους πολιτικούς της.

Και η Νέα Δημοκρατία απεδείχθη, από τα αποτελέσματα των διπλών εκλογών, ότι ανέγνωσε και ερμήνευσε πιο επιτυχημένα τις μεγάλες αλλαγές που συνέβησαν μέσα στην Ελληνική κοινωνία, αφού προέταξε, και ορθά, τον σύγχρονο πατριωτισμό: την ανάγκη η χώρα μας να πάει μπροστά, με τους Έλληνες ενωμένους, εκεί που της αξίζει, στην καρδιά της Ευρώπης.

Αντίθετα, οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς απέτυχαν να κατανοήσουν ότι ο Ελληνικός λαός ζητούσε πολιτική σταθερότητα, με θετικές προτάσεις και όχι τοξικότητα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στηριζόμενος σε δομημένο, κοστολογημένο, ορθολογικό και εξωστρεφή προς την Ευρώπη, πολιτικό λόγο, επιβραβεύθηκε από τον Ελληνικό λαό το 2019. Και από τότε οι πολίτες διαπίστωναν καθημερινά ότι όσα εκείνος εξήγγειλε μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα και στη χώρα μας.

Γι’ αυτό, στις πρόσφατες εκλογές του χάρισαν αυτοδυναμία με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό από το 2019, επιβραβεύοντας το άρτιο και κοστολογημένο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης  και συμπιέζοντας τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς σε ποσοστό μικρότερο του 30%.

Όμως, η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, όπως  διαμορφώθηκε από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με βαρύτερη ευθύνη και με ξεκάθαρη εντολή: να υλοποιήσουμε ταχύτατα τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε στις προεκλογικές μας εξαγγελίες με περισσότερες μεταρρυθμίσεις και να στηρίξουμε κάθε συνάνθρωπό μας, και ιδίως τους πιο ευάλωτους. Εργαζόμενοι πάντα με συνέπεια και χωρίς έπαρση στα καθήκοντά μας, και απαντώντας χωρίς ακρότητες, και με θετικό λόγο, στην κριτική της Αντιπολίτευσης.

Εθνικός στόχος και όραμα της νέας Κυβέρνησης, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, είναι ο “πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός” της χώρας μας, ώστε να καταπολεμήσουμε τις χρόνιες παθογένειες και ταυτόχρονα να συνεχιστεί η προσήλωσή μας στις επιταγές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Οραματιζόμαστε δηλαδή έναν δυναμικό εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό της πατρίδας μας, της κοινωνίας και της οικονομίας με κοινό όμως πάντα παρονομαστή: το απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Το έργο της Κυβέρνησης, όπως παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις και όπως διαφαίνεται από τα πρώτα νομοσχέδια, θα καλύπτει όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Όπως ορθά επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, «στη συνείδηση της κοινωνίας, οι παλιές διαχωριστικές γραμμές έχουν πλέον ξεθωριάσει και αντικατεστάθησαν από πολύ πιο σύνθετα διλήμματα, με το κυριότερο να είναι «πρόοδος ή οπισθοδρόμηση».

Διλήμματα στα οποία απάντησε η ίδια η κοινωνία, αφού προέκρινε ότι προοδευτική είναι η Κυβέρνηση που είναι «χρήσιμη για τον τόπο»!

Με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είμαστε έτοιμοι να βάλουμε όλη μας την ενέργεια για να οικοδομήσουμε την αισιόδοξη, τη δημιουργική, τη συμπεριληπτική Ελλάδα του 2030, με όραμα, σχέδιο και πολλή δουλειά.

Είμαι βέβαιη ότι θα το πετύχουμε, για να πάμε την Ελλάδα, όπως υποσχεθήκαμε: ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΒΗΜΑΤΑ μπροστά!

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ