Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ξεκινά η διαπραγμάτευση ΕΟΠΥΥ-γιατρών για τις νέες συμβάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

             
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως ο επίσημος φορέας εκπροσώπησης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ενημερώνει ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό, έλαβε την διαβεβαίωση ότι την προσεχή εβδομάδα ξεκινά επίσημα η διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ και της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με σκοπό τον καθορισμό των όρων της νέας σύμβασης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται από την Ένωση παρά τις ελλείψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς και την ύπαρξη του πλαφόν των 200 επισκέψεων, το 2013 πραγματοποιήθηκαν 9.236.337 επισκέψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, παρουσιάζοντας μία αύξηση 11,7% σε σχέση με το 2012 ! Αντίθετα το 2013 σε σχέση με το 2012, παρουσιάστηκε σημαντική μείωση των επισκέψεων στις δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ κατά 27,2%.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης προστίθενται τα εξής: “Βασικοί διαπραγματευτικοί μας στόχοι είναι το δικαίωμα ανανέωσης ΟΛΩΝ των συμβάσεων, η διασφάλιση τακτικής και επαρκούς χρηματοδότησης, η αναβάθμιση των ιατρικών αμοιβών, η βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας με τακτική πληρωμή των δεδουλευμένων και τέλος η επαρκή – ποιοτική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Δεν συμφωνούμε με ΚΑΜΙΑ ρύθμιση που θα περιορίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών, μέσω του ασφαλιστικού τους ταμείου, σε ιατρικές υπηρεσίες. Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να διασφαλίσει την ΠΛΗΡΗ πρόσβαση των ασθενών μας σε φάρμακα και εξετάσεις. Η ιατρική δεν είναι μαθηματικά και δεν ασκείται με στείρα και περιοριστική εφαρμογή πρωτοκόλλων, κάτι τέτοιο θα έβαζε σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία καθώς τα πρωτόκολλα, όπου εφαρμόζονται, εφαρμόζονται ως πρόταση αντιμετώπισης ασθενειών και όχι ως περιοριστικοί κανόνες στην θεραπεία των ασθενών!

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα της διασύνδεσης των ηλεκτρονικών συστημάτων μεταξύ e-συνταγογράφησης και e-δαπυ. Εδώ και πολύ καιρό πρώτη η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ έχει θέσει το θέμα της αυτόματης καταχώρησης των επισκέψεων και πράξεων στο σύστημα πληρωμής, με σκοπό την διευκόλυνση του έργου των ιατρών.

Τέλος επισημαίνουμε την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ πληρωμής των δεδουλευμένων καθώς ακόμη ΔΕΝ έχει πιστωθεί το σχετικό ποσό και οι ιατροί παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2013, ζητάμε επίσης την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή του παρακρατηθέντος 10% από την 1/1/2012

Εν αναμονή της έναρξης της διαπραγμάτευσης, ελπίζουμε σε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την επαγγελματική επιβίωση των ελευθεροεπαγγελματιών – συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ