Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Μ. Σχοινάς: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στον εμβολιασμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Εύσημα και θερμά συγχαρητήρια επέδωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, για «τη σοβαρότητα του ελληνικού κράτους» και «την οργάνωση των ανθρώπων» που εμπλέκονται στη μεγάλη εμβολιαστική προσπάθεια με αποτέλεσμα, όπως είπε, η Ελλάδα να είναι σήμερα «πρωταθλήτρια Ευρώπης του εμβολιασμού», μια ευρωπαϊκή χώρα που τα κατάφερε εκεί που άλλες χώρες δεν μπόρεσαν.

Κατά την επίσκεψή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι «ήξερα πριν έρθω ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλητής Ευρώπης στον εμβολιασμό, αλλά τώρα καταλαβαίνω το γιατί: Βλέπω ανθρώπους οργανωμένους, βλέπω ένα κράτος σοβαρό, βλέπω ανθρώπους με χαρά να ετοιμάζονται να εμβολιαστούν, ό,τι βλέπω μου θυμίζει Ευρώπη».

Αξίζουν συγχαρητήρια, προσέθεσε, σε όλους «όσοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το θαύμα. Στην πράξη δείχνουμε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να τα καταφέρει εκεί που άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά».

Ο κ. Σχοινάς επισήμανε τον συμβολισμό της σημερινής ημέρας κατά την οποία «η χώρα ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δόσεις, έχοντας εμβολιάσει το 6,5% του πληθυσμού με μία δόση και το 3,5% και με τις δύο δόσεις». Επίσης, έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για 1.000 εμβολιαστικά κέντρα και από τα χαμηλότερα ποσοστά χαμένων δόσεων στην Ευρώπη». Σημαντικός συντελεστής αυτής της επιτυχίας, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, είναι ότι έχει στη διάθεσή της «την τελειότερη τεχνολογική πλατφόρμα για ραντεβού».

Κλείνοντας τη δήλωσή του, είπε ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», αλλά έχει γίνει «μια εξαιρετική αρχή» και απηύθυνε και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σ’ αυτό «το θαύμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ