Μ. Βαρβιτσιώτης: “Δύσκολη και δυσάρεστη πραγματικότητα το Brexit”

1

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, περιγράφει το Brexit ως «δύσκολη και δυσάρεστη πραγματικότητα», τους λόγους της οποίας πρέπει, όπως αναφέρει, να αναλύσει κάποια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι μια δύσκολη πραγματικότητα. Γιατί όντως η Ευρώπη χάνει από την απουσία της Μεγάλης Βρετανίας κι αυτό δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη. Από την άλλη, ήταν απόφαση του βρετανικού λαού να προχωρήσει μακριά από τις Βρυξέλλες – αλλά, από ό,τι φαίνεται, κοντά στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα μήνυμα που κάποια στιγμή οι Βρυξέλλες πρέπει να το συζητήσουν: το γιατί χάσαμε την Μεγάλη Βρετανία», δηλώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο για διμερείς επαφές και για να συμμετάσχει στην 2η συνάντηση υψηλού επιπέδου της γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας για των έλεγχο των μικρών όπλων στα δυτικά Βαλκάνια.

Αναφερόμενος στις συνέπειες του Brexit, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι έχει ήδη ψηφιστεί σχέδιο νόμου για τις συνέπειες της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, με το οποίο ρυθμίζονται πρακτικά και ουσιαστικά ζητήματα της επόμενης μέρας. «Αφορά ουσιαστικά τις διαδικασίες με τις οποίες οι Βρετανοί υπήκοοι στην Ελλάδα θα διατηρήσουν το δικαίωμα να παραμένουν στην Ελλάδα και βρίσκεται σε ευθεία αναλογία με τις διατάξεις που ισχύουν για τους Έλληνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στους οποίους ήδη παρέχεται δικαίωμα παραμονής», εξηγεί ο κ. Βαρβιτσιώτης και κάνει ακόμη λόγο για τις ρυθμίσεις που αφορούν την ενίσχυση των Τελωνείων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες στις εισαγωγές και τις εξαγωγές από την Μεγάλη Βρετανία, η οποία γίνεται πλέον τρίτη χώρα, καθώς και για τις προετοιμασίες στον τουριστικό κλάδο ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη ροή των βρετανών τουριστών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης προσθέτει ακόμη ότι το προσεχές διάστημα η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθήσει στενά και τις διαδικασίες σχετικά με την κατάρτιση της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Μεγάλη Βρετανία για τα εμπορικά σήματα. Την αποστολή αυτή θα χειριστεί εκ μέρους της ΕΕ ο Μισέλ Μπαρνιέ, αφού, όπως διευκρινίζει ο υπουργός, δοθεί «πράσινο φως» από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι Εξαιρετική η Επιλογή των Άρθρων που δημοσιεύετε και διαβάζω όπως και αυτό και θέλω να σας Συγχαρώ και να ευχηθώ Καλή Συνέχεια με επιτυχία!

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.