Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

“Μια άχρηστη μελέτη που θα μείνει στα συρτάρια”

Δημοσιεύθηκε

στις


Το θέμα της μελέτης που χρηματοδότησε ο Δήμος Πεντέλης, για τη δημιουργία κτηρίου σε οικόπεδο του Δήμου με στόχο να στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης, και το οποίο τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχολιάζει η δημοτική παράταξη “Συμπολιτεία”. Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής: “Η μελέτη στοίχισε 155.000 ευρώ που σπαταλήθηκαν χωρίς καμία ουσία διότι δεν υπήρξε οριστική συμφωνία του Δήμου με το Υπουργείο Δημόσιας για ενοικίαση του κτηρίου που θα κατασκευαζόταν για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος. Έτσι ο Δήμος δαπάνησε άδικα 155.000 ευρώ σε μια μελέτη που θα μείνει στο συρτάρι. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συμφωνούσε με το Δήμο Πεντέλης να νοικιάσει το κτήριο για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος, τότε η κατασκευή του κτηρίου θα γινόταν από το Δήμο με δάνειο. Για να μπορέσει όμως ο Δήμος να αποπληρώσει το δάνειο, θα έπρεπε επιπλέον των ενοικίων που θα εισέπραττε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να καταβάλει από ίδιου πόρους πάνω από 7.000 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 20 χρόνια, προκειμένου να καλύψει τη διαφορά των ετήσιων τοκοχρεολυσίων του δανείου μείον των μισθωμάτων που θα εισέπραττε. Άρα σε κάθε περίπτωση η επιλογή δημιουργίας κτηρίου με έξοδα του Δήμου, ώστε το κτήριο αυτό να νοικιαστεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ήταν παντελώς άστοχη, δαπανηρή και θα έβαζε το Δήμο σε πολλά έξοδα και σε περιπέτειες. Τελικά το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί και ο Δήμος δαπάνησε άστοχα 155.000 ευρώ για τη σύνταξη μιας μελέτης που θα μείνει στα συρτάρια. Πρόκειται για μια τελείως άστοχη κίνηση, το κόστος και τις συνέπειες της οποίας πληρώνουν οι πολίτες”.
Ας αναρωτηθεί κανείς τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος με αυτά τα χρήματα:
-Μπορούσε να επισκευάσει τις παιδικές χαρές που σε πολλά σημεία είναι τελείως ακατάλληλες και επικίνδυνες για τα παιδιά.
-Μπορούσε να χρηματοδοτήσει μελέτη για κτήρια ή λοιπές υποδομές αναγκαίες για την πόλη που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014 – 2020.
-Μπορούσε να χρηματοδοτήσει κοινωνικές δράσεις προς όφελος των πολιτών και άλλα πολλά.
Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε και οι τελείως άστοχες επιλογές του κ. Στεργίου, στέρησαν από το Δήμο και τους πολίτες χρήσιμα και αναγκαία έργα και παρεμβάσεις.  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ καταψήφισαν την πρόταση για περαιτέρω χρηματοδότηση της μελέτης κατά 35.000 ευρώ!!! που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα και θα βαρύνουν οικονομικά το Δήμο τα έτη 2014 και 2015″.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ