Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Μαρούσι και Ηράκλειο Αττικής “χαράζουν” κοινή πορεία – Η συνάντηση των Δημάρχων

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με σκοπό την επικαιροποίηση της κοινής ατζέντας πρωτοβουλιών και δράσεων που σχεδιάζουν να αναπτύξουν οι δύο γειτονικοί δήμοι, πραγματοποίησαν οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Οι δυο τους, συζήτησαν πεδία συνεργασίας στους τομείς της προστασίας της δημόσιας υγείας απέναντι στην πανδημία, της καθαριότητας, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (κυρίως στα όρια των δύο πόλεων) και άλλα παρόμοια.

Ειδική αναφορά έγινε στις κινήσεις που οι δύο δήμαρχοι έχουν ξεκινήσει μαζί για τις διεκδικήσεις, αφενός της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης, αφετέρου για να πάρουν την κυριότητα του ΧΕΥ στα σύνορα Ηρακλείου – Αμαρουσίου μετά και τα δεδομένα που δημιούργησε το πρόσφατο ραντεβού τους με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή.

Επίσης, εξέτασαν την προοπτική να συστήσουν από κοινού αναπτυξιακή διαδημοτική επιχείρηση, σύμφωνα με τις δυνατότητες που δίνει η νέα νομοθεσία, προκειμένου να μπορούν πιο ευέλικτα, γρήγορα και αποτελεσματικά να σχεδιάζουν, να διεκδικούν και να υλοποιούν έργα και προγράμματα προς όφελος των δημοτών.

Τέλος, χάραξαν συγκριμένες διαδρομές για την προβολή των δράσεων του Δήμου Αμαρουσίου μέσα από το δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους Μαρουσιώτες να ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στην πόλη τους, όπως κάνουν και οι Ηρακλειώτες από την συχνότητα του Επικοινωνία 94FM.

«Με τον Θεόδωρο έχουμε μια άριστη σχέση συνεργασίας και κατανόησης επί των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, πυκνώνοντας τις μεταξύ μας συναντήσεις ώστε να διαμορφώσουμε πεδία κοινής δράσης που θα ωφελήσουν τους κατοίκους και των δύο δήμων. Από τις μεγάλες ή μικρές διεκδικήσεις, μέχρι έργα που μπορούμε να κάνουμε με τις δικές μας δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να έχουμε διαρκείς επαφές και μεταξύ μας και με τους υπόλοιπους γείτονές μας. Μια καλή δημοτική αρχή μπορεί να κάνει πολλά για την πόλη της. Όταν όμως συνεργάζονται δήμαρχοι με το ίδιο μεράκι και όρεξη για δουλειά, μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος του Ηρακλείου Αττικής, κ. Μπάμπαλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ