Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η δήλωση για τις παρακολουθήσεις – Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα με δήλωσή του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Μια παρέμβαση που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για τις πολιτικές εξελίξεις.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για υπόθεση των παρακολουθήσεων καθώς και για την απόπειρα υποκλοπής που έχει καταγγείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ζήτημα που έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντά θετικά τόσο στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών όσο και στην εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο Γιάννη Οικονόμου διαμηνύει ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί στο πλαίσιο της θεσμικής νομιμότητας και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «πρακτικές μαφίας» και «κοινούς εκβιαστές».

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, όπως κάθε κατηγορούμενος».

«Βολές» Ανδρουλάκη

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για χυδαίες διαρροές στο δημόσιο διάλογο, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δημοσίευσε ηχητικό με δηλώσεις του Νίκου Ρωμανού, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο με δημόσια δήλωσή του θα δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν γνώριζε έγκαιρα για το επίμαχο ζήτημα, αλλά και να δηλώσει πρόθυμος να αναλάβει τις θεσμικές πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μάλιστα, την απόφαση να απευθυνθεί ο ίδιος στον ελληνικό λαό – όχι όταν θα ανοίξει πάλι η Βουλή στα τέλη Αυγούστου, αλλά άμεσα – έλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για την υπόθεση.

Πλήρη διερεύνηση ζητούν και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής

Το ΚΚΕ έχει ταχθεί υπέρ της σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, με τον Περισσό να ζητάει επίσης να συμπεριληφθούν και οι υποθέσεις των συνακροάσεων στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων φέρνει στην επιφάνεια ένα σκοτεινό περιβάλλον κι ένα διάτρητο θεσμικό πλαίσιο. Το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και θα συμβάλλει για την αποκάλυψη όλων των πτυχών της υπόθεσης. Θα ζητήσει, επίσης, να συμπεριληφθούν ως αντικείμενο της επιτροπής και οι υποθέσεις “συνακροάσεων” στην έδρα της ΚE του ΚΚΕ».

Από την πλευρά της, η Ελληνική Λύση τόνισε πως «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ λειτουργούν με γνώμονα το κομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον. Η Ελληνική Λύση θα αγωνιστεί ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές του τεράστιου αυτού σκανδάλου και να οδηγηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Ελληνική δικαιοσύνη».

«Τρία χρόνια το ΜέΡΑ25 προειδοποιεί για την ερντογανοποίηση-εξορμπανισμό της Ελλάδας που επιβεβαιώνεται τώρα με τις παρακολουθήσεις» ανέφερε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ