Κονδύλια από την Περιφέρεια για έργα στη Σαλαμίνα

0


O Δήμος Σαλαμίνας, έπειτα από διεκδίκηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή πέτυχε να επιχορηγηθεί από την Περιφέρειαμε 2,2 εκ. ευρώ   προκειμένου να εξοφληθεί το έργο της αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού και με 1 εκ.  ευρώ για οδοποιία».

Στο δελτίο τύπου του Δήμου τονίζονται αρχικά για το έργο της αποχέτευσης τα εξής:
«Με 2,200.000 € από την Περιφέρεια Αττικής για το 2014, προκειμένου να εξοφληθεί το έργο της αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού. Η συνεργασία των κ.κ. Σγουρού- Κατσικάρη με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, προκειμένου να ενταχθεί η Σαλαμίνα στο Π.Δ.Ε. ( Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) της Περιφέρειας Αττικής για το 2014, είχε ξεκινήσει πριν 4 μήνες και ολοκληρώθηκε με την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Σαλαμίνας του 4ου  Α.Π.Ε. (τακτοποιητικός) του έργου, κατά τη συνεδρίαση της 21ης – 7-2014. Υπενθυμίζουμε ότι το τελικό ποσό που επιχορηγήθηκε ο Δήμος τα τελευταία 3,5 χρόνια για το συγκεκριμένο έργο είναι ύψους (4.000.000 € το 2011 και 4.000.000 € το 2012 και 2.200.000 € το 2014) σύνολο 10.200.000 €. Πρόκειται λοιπόν για μια σημαντική οικονομική επιτυχία στην ιστορία των δημοτικών πεπραγμένων του νησιού μας η οποία προήλθε μέσα από πρωτόγνωρες διαδικασίες στην δυσκολότερη εποχή για τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εκ του συνολικού ποσού του Π.Δ.Ε. της περιφέρειας για όλη την Αττική για το 2014 είναι 24.000.000 € (για 60 δήμους) , η Σαλαμίνα επιχορηγήθηκε με το 10% αυτού του ποσού. Αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει αφενός μεν την ευαισθησία του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του, αφετέρου δε αποδεικνύει ότι ο μόνος τρόπος για να έρθουν χρήματα στο νησί είναι η σωστή στρατηγική, η υπεύθυνη διαχείριση και η συνεχής διεκδίκηση»

Για το έργο οδοποιίας σημειώνονται τα εξής από τη Δημοτική Αρχή:
«Κατά την ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, όπως υπογράψει τις Προγραμματικές Συμβάσεις Οδοποιίας ύψους 1.000.000 € με την Περιφέρεια Αττικής, έργο του οποίου τις διαδικασίες είχε ξεκινήσει η δημοτική αρχή από το 2013 και ευχαριστεί τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και τους Αντιπεριφερειάρχες. Τέλος κατά την ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και τον τελευταίο Α.Π.Ε (Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Έργων) για το Δημοτικό Σχολείο των Παλουκίων και με αυτόν τον τρόπο άλλη μια δέσμευση της απερχόμενης δημοτικής αρχής πραγματοποιείται, αφού από τον Σεπτέμβρη το Δημοτικό Σχολείο θα είναι στη διάθεση των παιδιών».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.