Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

“Η Βόρεια Αθήνα συζήτησε” με τον Δ. Καιρίδη τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δημήτρης Καιρίδης, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με τους Δημάρχους και πολίτες του Βόρειου Τομέα Αθηνών με τίτλο «Η Βόρεια Αθήνα συζητά», διοργάνωσε χθες την 3η διαδικτυακή συζήτηση για τα 20 σχόλια αναμένουν να εγκριθούν προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση την εποχή της πανδημίας.

Αυτή τη φορά στη συζήτηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι: Θεόδωρος Αμπατζόγλου (Αμαρουσίου), Γιάννης Βούρος (Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας) και Γιώργος Μαρκόπουλος (Γαλατσίου).

Τη συζήτηση παρακολούθησαν πάνω από 3.500 θεατές στο Facebook και το Youtube, ενώ το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Όλοι οι Δήμαρχοι από κοινού τόνισαν ότι η κινητοποίηση των υπηρεσιών των δήμων τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η τοπική αυτοδιοίκηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πολιτών παρά τις χρονίζουσες δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν και τη γραφειοκρατία. Υποστήριξαν, ωστόσο, ότι δεν έχουμε βγει ακόμα από την υγειονομική κρίση και δεν πρέπει, για κανένα λόγο, να εφησυχάζουμε. Σχολιάζοντας την απλή αναλογική, εξήγησαν πως έχει αποδειχθεί τροχοπέδη για την κυβερνησιμότητα των δήμων και αναμένουν το νέο νομοσχέδιο με τις αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η εξελισσόμενη κρίση ανέδειξε, περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη για μία ισχυρή και αυτοδύναμη τοπική αυτοδιοίκηση που θα έχει όμως όλους τους απαιτούμενους πόρους στη διάθεσή της, προκειμένου να ανταπεξέρχεται στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Μάλιστα, μιλώντας για τα μεγάλα έργα του Βόρειου Τομέα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου τόνισε ότι
η Γραμμή 4 του μετρό θα αναβαθμίσει τον Δήμο του, θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό και θα διασυνδέσει το Γαλάτσι με το κέντρο της Αθήνας. Από την άλλη, διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης θα δώσει κυκλοφοριακές “ανάσες” στο Μαρούσι αλλά χρειάζεται και η επιπλέον υπογειοποίηση μέρους της Λεωφόρου Κηφισίας προκειμένου να μην “κόβεται” ο δήμος στα δύο, ενώ στη Νέα Φιλαδέλφεια η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ προχωράει με ταχείς ρυθμούς, είναι ένα εμβληματικό έργο για την περιοχή και η ολοκλήρωσή του θα συνοδευτεί από τη δημιουργία επιπλέον θέσεων στάθμευσης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ