Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ενίσχυση των συνόρων αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Πεντάγωνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η λήψη μέτρων για ενίσχυση των χερσαίων και υδάτινων συνόρων αποφασίστηκε το πρωί σε σύσκεψη της στρατιωτικής ηγεσίας, υπό την προεδρία του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στο Πεντάγωνο.

Ειδικότερα, μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ και λόγω των εκτιμήσεων για επικείμενη ροή προσφύγων και μεταναστών, αποφασίστηκε μεγαλύτερη ένταση των περιπολιών στην επιτήρηση των συνόρων τόσο από ξηράς όσο και από θάλασσας.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Και το Reuters μετέδωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται σε επαφή με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει συγκαλέσει για σήμερα έκτακτη σύσκεψη μετά από αίτημα της Τουρκίας, με θέμα συζήτησης είναι εάν θα ενεργοποιηθεί το το άρθρο 4 της ιδρυτικής συνθήκης της Ουάσινγκτον για την κατάσταση στη Συρία.

Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Ενισχύονται τα μέτρα επιτήρησης των συνόρων

Στον Έβρο βρίσκεται σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων-μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Νωρίτερα, το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου έκλεισε καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων είχε συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά με σκοπό να περάσει στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ