Γ. Σταθόπουλος:”Δικαίωση προσπάθειας ετών”

0


Τις βασικές αρχές και προτεραιότητες του ανέπτυξε ο νέος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής,κ. Γιάννης Σταθόπουλος στην τελετή ορκωμοσίας της νέας διοίκησης που έγινε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο δημαρχείο της πόλης.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πολυπληθή παρουσία σας και δηλώνω αμέσως ότι είναι ύψιστη η τιμή που έχω σήμερα να ορκίζομαι Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σταθόπουλος και συνέχισε: «Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους τους εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης μας, αλλά και τους μη εκλεγέντες και να δηλώσω προς αυτούς αλλά και προς όλους τους κατοίκους ότι με πνεύμα συλλογικότητας θα επιδιώξουμε τη σύγκλιση και σύνθεση όλων των απόψεων που προασπίζουν το δημόσιο και συλλογικό συμφέρον. Η εκλογή μας στη θέση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας είναι η δικαίωση μιας επίμονης, επίπονης και ανιδιοτελούς προσπάθειας ετών. Διαβεβαιώνουμε ότι θα εργασθούμε σκληρά για να υπηρετήσουμε και να υπερασπιστούμε το σχέδιό μας για μια ανοιχτή ανθρώπινη πόλη με κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, κοινόχρηστους, ελεύθερους και αθλητικούς χώρους, δημόσια σχολεία, αναπλάσεις σε όλες τις γειτονιές, παραγωγή πολιτιστικού έργου, όπως και για την ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν. Μετά από την τετραετή εφαρμογή του υπερσυγκεντρωτικού και γραφειοκρατικού Καλλικράτη και της γενικότερης δημοσιονομικής πολιτικής των μνημονίων ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα με μείωση θεσμοθετημένων πόρων άνω του 60%, απολύσεις χωρίς δυνατότητα νέων αναγκαίων προσλήψεων με καθαρές εργασιακές σχέσεις, οι δε βασικές κοινωνικές δομές των Δήμων μας συρρικνώνονται και απαξιώνονται.

Θα αγωνισθούμε για να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές, θα δουλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και όλη την κοινωνία της πόλης μας για μια Αυτοδιοίκηση αντάξια των αρμοδιοτήτων που της έχουν ανατεθεί και που οφείλει να υπερασπίζεται. Με προσπάθεια κινητοποίησης του εθελοντισμού και των κοινωνικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων της πόλης (με τις οποίες θα επιδιώκουμε συνεχή και σταθερή συνεργασία), με καθαρές σχέσεις και στήριξη των εργαζομένων του Δήμου μας που είναι οι βασικοί μας συνεργάτες και υπηρετούν το λειτούργημα του δημοσίου υπαλλήλου, με λαϊκή συμμετοχή και ενεργοποίηση, θα υπηρετήσουμε το «αύριο» της πόλης μας και των παιδιών της.
Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.