Δημιουργία Αλληλεγγύη: “Οι πόροι επικοινωνίας του Δήμου δεν είναι εργαλεία προβολής προσωπικών φιλοδοξιών”

0

Θέμα προς συζήτηση για το επόμενο Δ.Σ. έθεσε η δημοτική παράταξη Δήμου Νέας Ιωνίας “Δημιουργία Αλληλεγγύη”.

Η παράταξη ασκώντας για μια ακόμη φορά κριτική στη δημοτική αρχή, στην τελευταία ανακοίνωσή της κάνει λόγο για χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν το Δήμο ως σύνολο, για την εξυπηρέτηση προσωπικής προβολής της Δημάρχου και της παράταξής της.

Αφορμή στάθηκαν οι ανακοινώσης της δημοτικής αρχής στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου,  όπου δεν γίνεται αναφορά στην παρουσία της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Η φετινή επέτειος της 28 ης Οκτωβρίου 1940 –λόγω κορωνοϊού- έγινε με περιορισμούς συμμετοχής και συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο. Εν τούτοις, με βάση την οδηγία που δόθηκε από το Δήμο Νέας Ιωνίας, στις εκδηλώσεις παρέστη και η αντιπολίτευση με την επιτρεπόμενη εκπροσώπησή της.

Παραδόξως όμως, στις σχετικές ανακοινώσεις που διακινεί ο Δήμος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εμφανίζεται και αναφέρεται επιλεκτικά μόνο η Δήμαρχος και οι συν αυτώ της Δημοτικής Αρχής (διορισμένοι Αντιδήμαρχοι).

Το γεγονός δεν είναι καινοφανές. Η Δήμαρχος εργαλειοποιεί το τελευταίο διάστημα συστηματικά τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου, εμφανίζοντας μόνο προπαγανδιστικές αναρτήσεις για την παράταξή της. Ενίοτε μάλιστα, όταν τα σχόλια δεν εξυπηρετούν την προβολή της «εξαφανίζονται» μυστηριωδώς.

Επισημαίνουμε ότι πρόκειται για επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας και όχι της παρατάξεως της Δημάρχου. Οι πόροι επικοινωνίας του Δήμου δεν είναι εργαλεία προβολής προσωπικών φιλοδοξιών ούτε υπηρετούν τα συμφέροντα παρατάξεων.

Το ζήτημα άπτεται όχι μόνο του πολιτικού πολιτισμού της Δημοτικής Αρχής αλλά και της γενικότερης συμπεριφοράς, που έχει υιοθετήσει στη διακυβέρνηση του Δήμου. Η παράταξή μας, η «Δημιουργία Αλληλεγγύη» ερωτά τη Δημοτική Αρχή:
– Ποιος φέρει την ευθύνη χειρισμού των Ανακοινώσεων Τύπου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου και ποιος καθορίζει το περιεχόμενο των αναρτήσεων και τη διαγραφή σχολίων ακόμα και όταν αυτά είναι κόσμια και όχι υβριστικά;
– Ποιος αποκλείει επιλεκτικά την εμφάνιση της αντιπολίτευσης από εκδηλώσεις και δράσεις που γίνονται στο Δήμο μας;
– Σε τι οφέλη αποσκοπεί η διαρκής προβολή της Δημάρχου και ο συστηματικός παραγκωνισμός των υπολοίπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου; Καλούμε το Σώμα να ψηφίσει τη σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής ελέγχου λειτουργίας της Επικοινωνίας του Δήμου και της δημοκρατικής εκπροσώπησης όλων των απόψεων, μέσω των αναρτήσεων που γίνονται σε Συμβατικά και Ψηφιακά Μέσα ή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου Νέας Ιωνίας (ιστοσελίδα Δήμου, Facebook κ.α.).”

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.