Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Αντιμνημονιακό χαράτσι” από το Δήμο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την κάθετη αντίθεσή του με την επιβολή χαρατσίου 20 ευρώ, για την γυμναστική των μελών των ΚΑΠΗ της Νέας Ιωνίας, εκφράζει με ανακοίνωση – καταγγελία του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας και Πέριξ.  
Παράλληλα, καλεί τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας, μέσω της επιτροπής του Ο.Π.Α.Ν., καθιέρωσε για την γυμναστική των μελών των ΚΑΠΗ την καταβολή του ποσού των είκοσι (20) ευρώ το χρόνο.
Η επιτροπή και τα μέλη του ΚΑΠΗ Περισσού αντιδρώντας στο μέτρο αυτό απευθύνθηκαν πρώτα στο δήμο ζητώντας να πάρει πίσω την επιβολή του χαρατσιού των 20 ευρώ και εφόσον δεν εισακούστηκαν απευθύνθηκαν στο σωματείο των συνταξιούχων.
Το σωματείο των συνταξιούχων έκρινε απαράδεκτο το μέτρο αυτό, δηλαδή οι συνταξιούχοι να πληρώνουν άλλο ένα επιπρόσθετο χαράτσι από την πενιχρή σύνταξη τους.
Το σωματείο μας, παρευρέθηκε στις Πρωτοχρονιάτικες συνεστιάσεις των ΚΑΠΗ και ενημέρωσε τα μέλη τους για το επιπλέον χαράτσι που επιβάλει  ο δήμος και απαίτησε να παρθεί  πίσω και να επιστραφούν τα χρήματα στους συνταξιούχους που έχουν ήδη πληρώσει. (…).
Το σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους να συσπειρωθούν και να παλέψουν ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα από όπου και αν προέρχονται. Να μην δεχτούν άλλες περικοπές, φόρους και χαράτσια.
Καλούμε στη μεγάλη Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) στις 20 Μαρτίου και ώρα 10 πμ και στην πορεία στο υπουργείο Υγείας που οργανώνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Διαδηλώνουμε μαζικά και μαχητικά ενάντια στην κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ