Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Tο άνοιγμα των παραλιών ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τον τουρισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Για το άνοιγμα των παραλιών και των καταστημάτων μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο στις παράλιες ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, γιατί περάσαμε την εικόνα ότι άνοιξαν οι παράλιες μας και μάλιστα με τάξη», είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς για την απαγόρευση ποτού και μουσικής στις παραλίες, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως με το άνοιγμα των παραλιών δεν θα πηγαίναμε κατευθείαν σε πλήρη απελευθέρωση, «έπρεπε πρώτα να ελέγξουμε ότι τηρούνται οι κανόνες».

«Όλη η δουλειά της κυβέρνησης τώρα είναι να πάρει μπρος ο τουρισμός», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ειδικές ρυθμίσεις για την εστίαση

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα εστίασης που πρόκειται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 25 του μηνός, ο υπουργός ανέφερε ότι το σχέδιο που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί. Συγκεκριμένα, ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τα  καταστήματα που είναι περίκλειστα και δεν έχουν παράθυρα για να αερίζονται ώστε να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που τέθηκαν, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, το λιγότερο το 80% της παλιάς τους δυναμικότητας. Σε πολλές περιπτώσεις με την παραχώρηση του δημοσίου δρόμου θα έχουν πολύ πάνω από το 110%, έως και 160%, της προηγούμενης δυναμικότητάς τους.

Δεν θα συνεχιστεί η μείωση ενοικίων

«Δεν θα συνεχιστεί η μείωση ενοικίου στο 60%», τόνισε, στη συνέχεια, ο υπουργός, προσθέτοντας πως «μόνο στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή θα συνεχιστεί η μείωση του ενοικίου κατά 40%».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «δεν θα ξαναέχουμε lockdown στο μέλλον, καθώς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πηγαίνουμε καλά».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ