Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση” για τις εκλογές του Ιωνικού Συνδέσμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παράταξη Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση εξέδωσε κείμενο ενόψει των εκλογών του Ιωνικού Συνδέσμου.

Αυτούσιο το κείμενο:

“Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ είναι ο πιο ιστορικός και μαζικός πολιτιστικός σύλλογος στη Ν. Ιωνία, αλλά και σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Για την ίδρυσή του πρωτοστάτησαν άνθρωποι δημοκρατικοί, προοδευτικοί και αγωνιστές, οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν τον ΙΩΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, σε έναν από τους πιο μαζικούς πολιτιστικούς συλλόγους ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Συνέβαλλε σημαντικά στην προβολή του πνευματικού πλούτου όλων των σύγχρονων προοδευτικών και καλλιτεχνικών ρευμάτων.
Προώθησε τις λαϊκές αγωνιστικές δράσεις και παραδόσεις, συμβάλλοντας έτσι στην αφύπνιση της συνείδησης του λαού, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.

Δυστυχώς, από τη δεκαετία του 1990 και μετά, η ανοδική πορεία του Ιωνικού Συνδέσμου σταμάτησε και αυτό είχε αρνητικό αποτύπωμα τόσο στον τρόπο λειτουργίας του όσο και στο περιεχόμενο των εκδηλώσεών του.

Έτσι, ένα τμήμα των στελεχών του Ιωνικού Συνδέσμου βρήκαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την συμμετοχή τους σε αυτόν για να προβληθούν προσωπικά και να ανελιχτούν πολιτικά, μέσα από την παράταξη «Πανιωνικός Συνδυασμός». Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν η αποξένωση του κόσμου από τον σύλλογο, μειώνοντας, τις έτσι κι αλλιώς, περιορισμένες διεξόδους του στον πολιτισμό.

Ύστερα μάλιστα κι απ΄ το άνευ προηγουμένου, για πολιτιστικό σύλλογο, οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης ενός μεγάλου ποσού από το ταμείο του πριν 12 χρόνια, από άτομο που εκλέχθηκε με την παράταξη «Πανιωνικός Συνδυασμός», η εμπιστοσύνη του κόσμου κλονίστηκε και έγινε ένας ακόμα λόγος της απομάκρυνσής του από αυτόν!

Στον ΙΩΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ αυτή η παράταξη κάνει κουμάντο εδώ και 30 χρόνια!

Μια παράταξη που είναι αγκαλιά με την εκάστοτε δημοτική αρχή κάνοντας τον «αβανταδόρο» της σε προεκλογικές περιόδους. Που επαναλαμβάνει εδώ και 30 χρόνια, εκδηλώσεις στο όνομα του «θεσμού», για τις οποίες δεν έχουμε αντίρρηση, χωρίς όμως να έχει διάθεση για κάτι καινούριο και σύγχρονο που θα συγκινήσει και θα εμπνεύσει τον νέο άνθρωπο να βγει από το σπίτι του και να συμμετέχει. Πού καταψηφίζει ακόμη και την ίδρυση νέων τμημάτων, όπως για παράδειγμα αυτό του σκακιού και του θεάτρου που προτείναμε, με αστήρικτες δικαιολογίες… Που τα μέλη της φέρουν την ευθύνη για τη μονοπαραταξιακή συγκρότηση του προεδρείου, την επιλογή του προέδρου και τις εισηγήσεις που φέρνει ο ίδιος στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., όταν και όποτε αυτό συνεδριάζει, τον συνολικά αντικαταστατικό τρόπο λειτουργίας του οργάνου αλλά και την επιλογή εκδηλώσεων με αντιδραστικό – αντιεπιστημονικό περιεχόμενο (π.χ. διαχείριση της φτώχειας, συναισθηματική νοημοσύνη) ή απονευρωμένες από το πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο (π.χ. εκδήλωση για τον Ρίτσο κ.α.).

Αποδείξαμε ότι μπορούμε και να διοργανώνουμε ποιοτικές εκδηλώσεις και να αγκαλιάζονται μαζικά από τα μέλη και τους φίλους του Ιωνικού.
Μία τέτοια προσπάθεια θέλει την ενεργή συμμετοχή περισσότερων μελών και φίλων του Ιωνικού Συνδέσμου, ειδικά όσων διαθέτουν γνώσεις αλλά και μεράκι, φαντασία και πρωτότυπες προτάσεις.

Γι ΄ αυτόν τον λόγο χρειαζόμαστε έναν πολιτιστικό σύλλογο, που στο τιμόνι θα βρίσκεται η Αγωνιστική Πολιτιστική Παρέμβαση, με βασική κατεύθυνση την πνευματική καλλιέργεια, την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του Ιωνιώτικου λαού και της νεολαίας μας.
Μετά και από το τελευταίο χαρακτηριστικό γεγονός, του αποκλεισμού από το δικαίωμα εκλογής των νέων μελών, αφού η πλειοψηφία του Δ.Σ έβγαλε τις αιτήσεις εγγραφής τους εκπρόθεσμες (!)….

Καλούμε τα μέλη του Ιωνικού Συνδέσμου στις εκλογές της Κυριακής 28/01/2024 να δώσουν αποστομωτική απάντηση σε όλες τις αυθαιρεσίες του «Πανιωνικού Συνδυασμού»”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ