Έρχονται μεγάλα έργα για το Μαρούσι – Η παρουσίαση του Θ. Αμπατζόγλου

0

Στα μεγάλα έργα που πρόκειται το επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν στο Μαρούσι με αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Τρίτη.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου υπογράμμισε ότι 2 μεγάλα έργα στην πόλη εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για τα έργα:

1. Κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στο Νέο Τέρμα Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

2. Επέκταση και κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και λοιπών υποστηρικτικών χώρων στο 1 ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την υλοποίησή τους τα έργα:

1. Η ανακατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση ύψους 720 χιλ. ευρώ.

2. Η αγορά νέων απορριμματόφορων οχημάτων, με χρηματοδότηση ύψους 660 χιλ. ευρώ.

Μεγάλα εμβληματικά έργα για το Μαρούσι και τα Βόρεια Προάστια

Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στα εμβληματικά έργα που έχει ανάγκη το Μαρούσι, αλλά και όλα τα Βόρεια Προάστια, τα οποία έμεναν παγωμένα για πολλά χρόνια και κατόπιν σειράς επαφών και διεκδικήσεων του ιδίου προσωπικά έρχονται στο προσκήνιο και μπαίνουν σε μια νέα τροχιά για την υλοποίησή τους. Πρόκειται για τα έργα:

1. Τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης και τη σύνδεσή της με την Εθνική οδό.
2. Την επέκταση της νέας γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ στη Λεωφόρο Κηφισίας.
3. Τη βύθιση της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος της οδού Πεντέλης μέχρι την οδό Παπαφλέσσα.

Ένα Μαρούσι ασφαλές και φιλικό προς τον πολίτη

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναφέρθηκε στα έργα που ξεκινούν άμεσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Life Grin” και αφορούν στην ανάπλαση έκτασης 15 στρεμμάτων με τη δημιουργία πρότυπου χώρου πρασίνου
στο τμήμα του καλυμμένου ρέματος στην περιοχή του Αγίου Θωμά – οδός Πρωταγόρα.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), για τις μεταφορές και την κινητικότητα, με συμμέτοχους στο σχεδιασμό τους κατοίκους των γειτονιών της πόλης.

Έργα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αναβάθμιση της Υπηρεσίας «Η Γραμμή του Δημότη» με την δημιουργία της ανάλογης υποδομής και την εκπαίδευση του αντίστοιχου προσωπικού, ενώ ήδη η ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου https://maroussi.gr/ άλλαξε όψη και
αναβαθμίστηκε, ώστε να είναι περισσότερο χρηστική για τους πολίτες.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι στις 29 Οκτωβρίου 2020 τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.