Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Τσίπρα περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας – Τι απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια φράση του Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, καθώς και επώνυμων προσωπικοτήτων.

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «πώς θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας».

Στέλιος Πέτσας: «Aνατριχιαστική δήλωση» 

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «είναι πολύ προβληματικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει τέτοια αντίληψη και να θέλει να ελέγξει τη δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης, τη δημόσια διοίκηση». «Στη θητεία του ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να τα ελέγξει όλα αυτά» συμπλήρωσε.

Ακόμα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «η διάκριση των εξουσιών κατοχυρώνεται στο Σύνταγμά μας και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητείται. Είναι στον πυρήνα της δημοκρατίας». «Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που επί των ημερών μου ανοίγουν κανάλια και δεν κλείνουν» κατέληξε.

Αδ. Γεωργιάδης: “Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι Χούντα” 

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι οι αναφορές αυτές συνιστούν την περιγραφή μιας «χούντας»:

«Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι “η δεύτερη φορά αριστερά”, όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή στο Open.

ΚΙΝΑΛ: “Ο κ. Τσίπρας εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές”

Από τη μεριά του, το ΚΙΝΑΛ έκανε το εξής σχόλιο: «Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν. Όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία».

Θύελλα αντιδράσεων και από πολλούς επώνυμους στα social media

Αρνητικοί ως προς την δήλωση του κ. Τσίπρα παρουσιάστηκαν και πολλοί επώνυμοι, οι οποίοι μέσω των προσωπικών λογαριασμών τους στα social media καταδίκασαν τις σχετικές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Ενδεικτικά κάποια από τα σχόλια στο διαδίκτυο:

https://www.facebook.com/vakindi/posts/3076702699029057

https://www.facebook.com/apostolos.doxiadis/posts/10157005864533848

https://www.facebook.com/snob1/posts/10159414830453047

https://www.facebook.com/papasarantopoulos/posts/10218463991203495

Αλ. Τσίπρας: “Μας κουνούν το δάκτυλο αυτοί που έφτιαξαν το κράτος – λάφυρο”

Σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση και τη ΝΔ άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλόγισε «πανικό» στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι «έφτασαν σήμερα στο σημείο να μιλάνε για πρόκληση απέναντι στους θεσμούς και αντιδημοκρατική συμπεριφορά με βάση επισήμανση που έκανα για το ναρκοθετημένο πεδίο που συναντήσαμε σε κομβικούς αρμούς της εξουσίας, για το κομματικό κράτος που παραλάβαμε, για την αναξιοκρατία και κομματοκρατία στη δημόσια διοίκηση, για τη διαφθορά και διαπλοκή με μεγάλα συμφέροντα που συναντήσαμε σε κρίσιμους κρατικούς μηχανισμούς, για την ασυδοσία από το ‘90 που παραλάβαμε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τα ΜΜΕ».

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο και να μας μιλούν για αντιθεσμική συμπεριφορά», τόνισε, για να σημειώσει πως «μιλούν σήμερα με θράσος αυτοί που έφτιαξαν το κράτος λάφυρο και που τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια και χειρότερα» και «αναπαράγουν τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση».

Επ’ αυτού κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μόλις εξελέγη, «διόρισε διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο και επειδή δεν το προβλέπει η νομοθεσία την άλλαξαν σε μια νύχτα». «Μιλάνε για αντιθεσμική συμπεριφορά αυτοί που έπαυσαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη μέση της θητείας της, αυτοί που έσπευσαν να νομοθετήσουν ώστε να μη γνωρίζουμε ποιοι χρηματοδοτούν τα ΜΜΕ, αυτοί που άλλαξαν τον Ποινικό Κώδικα για να αποδεσμεύσουν κατασχεμένες περιουσίες υπόδικων για εγκλήματα του λευκού κολάρου, αυτοί που έβαλαν διοικητές στα νοσοκομεία υπέργηρους πολιτευτές με κριτήριο τα κομματικά ένσημα, αυτοί που παραβιάζουν συστηματικά το Σύνταγμα όπως με την ΠΝΠ για τις επιτάξεις στα νησιά. Φτιάχνουν ΠΝΠ που παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία περί επιτάξεως και το ίδιο το Σύνταγμα. Μιλάνε αυτό που έχουν κάνει λάστιχο τον κανονισμό της Βουλής σε μια προκαταρκτική-παρωδία για να αναδείξουν το αφήγημα της δήθεν σκευωρίας για το μεγάλο σκάνδαλο Novartis, που έσπευσα να αποκλείσουν με το έτσι θέλω δυο βουλευτές της μειοψηφίας και που τώρα ετοιμάζονται να παραβιάσουν το διεθνές νομικό πλαίσιο για την προστασία μαρτύρων».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ