Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Υπουργείο Υγείας και ΙΣΑ στον κοινό αγώνα υπέρ των εμβολιασμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Β. Κικίλια και του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον κ. Κικίλια για το πως εξελίσσεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και σ΄αυτό το πλαίσιο συζήτησαν την προοπτική συμμετοχής ιδιωτών ιατρών στους εμβολιασμούς.
Ο Περιφερειάρχης εστίασε κυρίως στην ανάγκη διεύρυνσης της σχετικής διαδικασίας σε άτομα με κινητικά προβλήματα ή κατάκοιτα που δεν μπορούν να μετακινηθούν σε εμβολιαστικά κέντρα, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ είναι έτοιμοι να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: “Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σήμερα ενημερωθήκαμε επαρκώς από τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια για τη στρατηγική που έχει διαμορφωθεί και το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Θεωρούμε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικές προσπάθειες και αυτό το αποδεικνύει πως σήμερα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα. Ο εμβολιασμός προχωρά ικανοποιητικά. Προφανώς το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς θα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολίων που έρχονται στη χώρα, είναι αναγκαίο να συνδράμουμε όλοι, αυτή την εθνική προσπάθεια.”
Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε τα εξής: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής, τον φίλο Γιώργο Πατούλη για την όλη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, στη μέχρι τώρα πολύ σημαντική προσπάθεια που κάνει η χώρα για να αντιμετωπίσει μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, μια πανδημία.
Αναγνωρίζοντας το ρόλο και τη μάχη που έχουν δώσει οι γιατροί μας σε όλα τα επίπεδα – στο Ε.Σ.Υ., στις ιδιωτικές κλινικές, της Πρωτοβαθμίου και οι ιδιώτες – η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προέταξε έτσι, ώστε οι συνάδελφοι να εμβολιαστούν πρώτοι και να μπορέσουν να συνεχίσουν να δίνουν τις μάχες τους σε όλα τα επίπεδα.
Επεξεργαζόμαστε τη δυνατότητα, η οποία θα υπάρξει σε επόμενο χρονικό διάστημα με ένα πιο «εύκολο» εμβόλιο, να εμπλακούν οι ιδιώτες ιατροί στον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία και να βοηθήσουμε.
Σε αυτή τη μάχη, στην τεράστια προσπάθεια, όπως θα έρχονται τα εμβόλια σύμφωνα με την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία και θα αυξάνονται και οι δόσεις, οι οποίες θα έρχονται στη χώρα μας, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα εμπλέξουμε όλο και μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων, εμβολιαστών.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ