Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το Διεθνές Ράλλυ Ιστιοπλοΐας «AEGEAN 600 2021» είναι γεγονός

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρέτισε την εκδήλωση για την έναρξη των ιστιοπλοϊκών αγώνων AEGEAN 600 2021, που πραγματοποιούνται από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου, με τη συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και της Περιφέρειας Αττικής.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα των εξερευνητών του Αιγαίου, «Olympic Marine», στο Λαύριο, η οποία είναι και η βάση ελλιμενισμού, παραβρέθηκαν επίσης ο Γ. Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ε. Κυριαζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς και η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε ζητήματα άθλησης Χ. Γαλανοπούλου.
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ι. Μαραγκουδάκης.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου, θα είναι 600 ναυτικών μιλίων, χωρίς στάση, και ο στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός ώστε, κάθε χρόνο, να αναδεικνύει και να διαφημίζει τις ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και τις ομορφιές της χώρας. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος σκάφη από 16 χώρες. Βάση ελλιμενισμού θα αποτελέσει η μαρίνα των εξερευνητών του Αιγαίου, «Olympic Marine», στο Λαύριο.
Η εκκίνηση θα γίνει στις 4 Ιουλίου, μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Στο «AEGEAN 600» θα πάρουν μέρος σκάφη διαφορετικών κατηγοριών, ιστιοφόρα από 30 έως 70 πόδια. Η διαδρομή του στόλου θα είναι κατά το μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας στο Νότιο Αιγαίο διότι αυτή την εποχή υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για ιστιοπλοΐα.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης καλωσόρισε με θέρμη τις Αθλήτριες και τους Αθλητές που συμμετέχουν σε αυτή την τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί, όπως ανέφερε στα μαγευτικά νερά του Αιγαίου Πελάγους.
«Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός το οποίο θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αθλητικής και τουριστικής ταυτότητας της Αττικής μας, προβάλλοντας σε όλο τον κόσμο ένα από τα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα που είναι τα μοναδικά νερά της. Αυτό είναι και το όραμά μας ως διοίκηση της Περιφέρειας για την Αττική μας. Να την καταστήσουμε ένα δημοφιλή τουριστικό και αθλητικό προορισμό, ελκυστικό και σύγχρονο» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Περιφέρειας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο θαλάσσιος τουρισμός.
«Σ’αυτό το πλαίσιο αθλητικές διοργανώσεις όπως AEGEAN 600 2021, ενισχύουν σημαντικά της προσπάθειας μας και συμβάλουν στην τόνωση της εξωστρέφειας αλλά και στη διεύρυνση της αναπτυξιακής δυναμικής της Αττικής μας. Παράλληλα ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε ως διαχρονική προτεραιότητά μας να στηρίζουμε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις όπως η συγκεκριμένη που προάγουν την ευγενή άμιλλα και παράλληλα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, όπως είναι το σπάνιας ομορφιάς Αιγαίο μας.
Η Αττική και η χώρα μας μέσα από αυτή τη διοργάνωση αποδεικνύει ότι μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα στα oποία λαμβάνουν μέρος κορυφαίοι ιστιοπλόοι της ανοικτής θάλασσας από όλο τον κόσμο.
Η ιστιοπλοΐα είναι άθλημα συνυφασμένο με την Ελλάδα και η όλη διοργάνωση θα αναδείξει τη μοναδικότητα του Αιγαίου Πελάγους ως ιστιοπλοϊκού στίβου» υπογράμμισε και αφού συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή, ευχήθηκε σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ