Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών επισκέφθηκε ο Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Λ. Παπαδήμο και μέλη του Επιστημονικού και Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα ερευνητικά κέντρα στους τομείς της βιολογίας και της ιατρικής στην Ελλάδα, το οποίο ξεκίνησε τις ερευνητικές του δραστηριότητες το 2004, με ιδρυτή τον αείμνηστο καθηγητή Γ. Σκαλκέα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί για το σπουδαίο ερευνητικό έργο του κέντρου, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκε και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Όπως επισήμανε στον Περιφερειάρχη ο κ. Παπαδήμος, στο Ίδρυμα απασχολούνται 450 άτομα, εκ των οποίων πολλοί είναι φοιτητές και εστίασε στον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, υπογραμμίζοντας πως αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη πολλές ερευνητικές δραστηριότητες, οι οποίες έχουν ως βασικό στόχο τη διασύνδεση των αποτελεσμάτων με την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα ο κ. Παπαδήμος και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Δ. Θάνος ανέπτυξαν στον κ. Πατούλη τα σχέδια επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων, τα οποία συνδέονται και με την επέκταση των ερευνητικών δραστηριοτήτων, όπως ανέφεραν και τον ενημέρωσαν, πως αξιοποιώντας μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, το ερευνητικό έργο του Ιδρύματος θα εστιαστεί στον Κορωνοιο και στους τρόπους καλύτερης αντιμετώπισης και διαχείρισης της νόσου.

Τόσο ο Πρόεδρος Λ. Παπαδήμος όσο και όλα τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου διατύπωσαν τη βούληση να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Αττικής με στόχο τη διεύρυνση και ενδυνάμωση του ερευνητικού έργου.

Ο κ. Πατούλης αποδέχθηκε με θέρμη την πρόταση, επισημαίνοντας πως στο επίκεντρο των πολιτικών της Περιφέρειας είναι η επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της, με στόχο την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. «Η «βαριά κληρονομιά» που άφησε στο Ίδρυμα ο αείμνηστος Γ. Σκαλκέας, ο οποίος υπήρξε και καθηγητής μου, αλλά και το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται στο ίδρυμα, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την έναρξη συνεργειών με αποτελέσματα που θα έχουν αναπτυξιακό πρόσημο» ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε να υπογραφεί ένα Σύμφωνο Συνεργασίας, με στόχο τη δρομολόγηση κοινών δράσεων, προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τέλος,  ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα εργαστήρια του Ιδρύματος και ενημερώθηκε για το έργο των ερευνητικών ομάδων, από το μέλος του επιστημονικού προσωπικού Αν. Γαιτάνη.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ