Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σύσκεψη της Ομάδας της Περιφέρειας και του ΙΣΑ για τον κορωνοϊό σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ανάγκη τήρησης των μέτρων προφύλαξης στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος τονίστηκε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της σύσκεψης της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για τον κορωνοϊό, που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή του κ. Γεώργιου Σαρόγλου, Καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας και της κ. Κυριακής Κανελλακοπούλου παθολόγου-λοιμωξιολόγου.

Επιπλέον, συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Σ. Τσούκαλος (Γ. Γραμματέας), Τ. Χατζής, Ι. Κεχρής, Π. Λεονάρδου, και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιώτης Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι που χειρίζονται τρόφιμα αμέσου βρώσεως θα πρέπει να φοράνε μάσκα και γάντια ειδικά σε χώρους όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, τα ζαχαροπλαστεία και τα delivery.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι οι μάσκες με βαλβίδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται από το γενικό πληθυσμό ενώ έγινε αναφορά και στη προσεχτική χρήση των γαντιών που μπορεί να μεταφέρουν τον ιό εάν ο χρήστης δεν τα αλλάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, παρουσιάστηκαν στοιχεία για την δράση του Τηλεφωνικού Κέντρου 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ που λειτουργεί σε 24ωρη βάση εξυπηρετώντας το τελευταίο χρονικό διάστημα δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ