Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Συνεχίζονται και τον Ιούλιο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Ιούλιος αναμένεται να εξελιχθεί σε έναν άκρως ψυχαγωγικό μήνα για την Περιφέρεια Αττικής με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου ξεκίνησε με τη συναυλία του Κώστα Χατζή στον Μαραθώνα τη θεατρική παράσταση «Λουκής Λάρας» στον δήμο Παπάγου-Χολαργού και τη μουσικοθεατρική παράσταση «MIND THE GAP», από την ομάδα Dagipoli Dance στην Ελευσίνα 21:00 μ.μ., Στην Ελευσίνα αύριο 5 Ιουλίου και ώρα 21:00, ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου.
Την ίδια μέρα και ώρα στο Θέατρο Βράχων, οι πολίτες θα απολαύσουν τη συναυλία «Τα σχήματα των Αστεριών» με τις Λίνα Νικολακοπούλου και Τάνια Τσανακλίδου. Στις 6 και 7 Ιουλίου, ώρα 21:00, στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας ανεβαίνουν οι θεατρικές παραστάσεις «Λουκής Λάρας» και «Ο γέρος του Μοριά» αντίστοιχα.
Στις 8 Ιουλίου, στις 21:00 πάμε Ελευσίνα και Πεντέλη. Στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας με την Ανδρομάχη του Ευριπίδη και στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη με την θεατρική παράσταση «Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα», με τον Γρηγόρη Βαλτινό.
Στο Κορωπί και στο Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής στις 9 Ιουλίου, 21:00 μμ, θα κινηθούμε μουσικοθεατρικά με το «MINDTHEGAP», από την ομάδα Dagipoli Dance ενώ την ίδια μέρα αλλά και στις 10 Ιουλίου στο Σιλό Δραπετσώνας θα απολαύσουμε την παράσταση – Θέατρο Δρόμου με τίτλο «ΚΑΣΠΑΡ MACHINE», ομοίως στις 21:00 μ.μ..
Στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη ο Παντελής Θαλασσινός θα μας μαγέψει στις 10 Ιουλίου και ώρα 21:30.
Στις 11 Ιουλίου, στις 21:00 πηγαίνουμε στα Μεσόγεια και στον Νέο Πολιτιστικό Χώρο του Δήμου Αρτέμιδας – Σπάτα για τη θεατρική παράσταση «Ναπολεοντία» η οποία θα ανέβει και την επομένη 12 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.
Στις 12 Ιουλίου, στις 21:00 στα Μέγαρα και συγκεκριμένα στο Θέατρο Άλσους Θεογνίδος μας οδηγούν τα βήματά μας για να απολαύσουμε τη συναυλία του Μιχάλη Δημητριάδη. Την ίδια μέρα και ώρα στο Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια όποιος βρεθεί θα «γευτεί» το «Αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα», με τη Λένα Αλκαίου και την Ελένη Ροδά.
Στις 13 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Αμαλίειο Αίθριο στο Μαρούσι θα δοθεί μία μοναδική συναυλία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ενώ στο Αθλητικό Πάρκο της Νέας Μάκρης την ίδια ώρα αναλαμβάνει δράση η Ορχήστρα Θεοδωράκη και στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Ζωγράφου μια συναυλία – αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.
Στις 14 Ιουλίου η παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος» πάει στο Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια, η μουσικοθεατρική παράσταση «Το χρονικό Δέκα Ημερών – Αϊβαλί 1922» στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, η θεατρική παράσταση «Το νησί των σκλάβων» στον Πολυχώρο Δροσίνη στη Νέα Χαλκηδόνα και τα «100 Ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» στο Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής στο Κορωπί. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 μ.μ.
Η συναυλία του Σταύρου Σαλαμπασόπουλου στις 21:00, θα μας ταξιδέψει στις 15 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου ενώ στο Πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Ο Γιός Μου ο Νικόλαος Μάντζαρος», της Χρύσας Σπηλιώτη με την Άννα Φόνσου. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της εξαιρετικής καλλιτέχνιδος Χρύσας Σπηλιώτη. Τέλος, στο Ανοιχτό Αρχαιόμορφο Θέατρο του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών στις Σπέτσες, στις 20:30 θα λάβει χώρα μια μοναδική συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας – Ορχήστρα των φίλων της Μουσικής, στο πλαίσιο της Μουσικής Ακαδημίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών.
Επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις η Περιφέρεια Αττικής εντάσσει μοναδικές παραστάσεις στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Στις 5 Ιουλίου σε Ίλιον και Σπέτσες θα απολαύσουμε αντίστοιχα στο Θέατρο Πάρκο Τρίτση την μουσική παράσταση «ΕΓΩ Η ΛΕΓΚΩ», με τη Γεωργία Ζώη και το Γιώργο Σίσκο και στο Μουσείο Μπουμπουλίνας τις «ΑΘΑΝΑΤΕΣ (ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ – ΜΑΝΤΩ)», της Τάνιας Χαροκόπου.
Η μουσική παράσταση «ΕΓΩ Η ΛΕΓΚΩ», με τη Γεωργία Ζώη και το Γιώργο Σίσκο θα ανέβει και στις 8 Ιουλίου στο Πάρκο Αναψυχής στη Ραφήνα.
10 και 11 Ιουλίου στο Αττικό Άλσος – Θέατρο «Κατίνα Παξινού» θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Δημοσθένη Σταυριανού «ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» και η θεατρική παράσταση «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» με το Λάμπρο Τσάγκα.
Στο Θέατρο Δροσίνη στον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στις 12 Ιουλίου θα απολαύσουν όσοι δεν πρόλαβαν στον Αττικό Άλσος τη συναυλία του Δημοσθένη Σταυριανού «ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» και στις 14 Ιουλίου στο Θεατράκι Άλσος Θεογνίδος τη μουσική παράσταση «ΕΓΩ Η ΛΕΓΚΩ», με τη Γεωργία Ζώη και το Γιώργο Σίσκο.
Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου ολοκληρώνεται στη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι στις 21:00 με την «ΩΔΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» του Ζαχαρία Ρόχα.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ