Συνεχίζεται το έργο τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας από την Περιφέρεια – Στο Σκαραμαγκά ο Γ. Πατούλης

0

Για την πορεία υλοποίησης του έργου που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την οδική ασφάλεια, ενημερώθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψής του στο Σκαραμαγκά.

Ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο τεχνικών έργων Ευρώπη Κοσμίδη και υπηρεσιακά στελέχη, είχε τη δυνατότητα να επιβλέψει τα σχετικά έργα προϋπολογισμού 3.500.000,00 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι αντικείμενο του έργου είναι τόσο η τοποθέτηση Συστημάτων Αναχαίτισης Οχημάτων (Σ.Α.Ο.) σε θέσεις όπου δεν υπάρχουν καθόλου μεταλλικά στηθαία ασφαλείας, όσο και η αντικατάσταση των υφισταμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας παλαιού τύπου. Ένα μέρος του έργου αφορά το τμήμα της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. από Ασπρόπυργο έως Ελευσίνα, μήκους 4km και το δεύτερο την χαρακτηριστική καμπύλη της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ύψος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ύψος του περιπτέρου Χαϊδαρίου), μήκους 600m.

Μελλοντικός στόχος είναι να εγκατασταθούν τέτοια συστήματα σε όλο το τμήμα της Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου που συντηρεί η Περιφέρεια Αττικής, μήκους 11,5 km, με αρχή το Δαφνί.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου εγκαταστάθηκαν τέτοια συστήματα στα παρακάτω σημεία:

  • Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Γυμναστηρίου Ν. Φιλαδέλφειας
  • Λ. Ποσειδώνος, στάση ΕΔΕΜ
  • Λ. Ποσειδώνος, έξοδος ΥΠΑ
  • Αθηνών – Σουνίου, καντίνα “Λευτέρης” Βάρκιζα
  • Καλλιρρόης, στην καμπύλη στο ύψος της Μενελάου

Στο προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος είναι να εγκατασταθούν Σ.Α.Ο. και στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος της βίλας Καζούλη, ενώ επισκευάζονται ή συντηρούνται κατεστραμμένα υφιστάμενα μεταλλικά στηθαία παλαιού τύπου. Επιπλέον εγκαθίστανται Συστήματα Απορρόφησης Ενέργειας Πρόσκρουσης (Σ.Α.Ε.Π.) σε προεπιλεγμένες θέσεις. Ήδη έχουν εγκατασταθεί περίπου 15 ΣΑΕΠ, κυρίως στη Λ. Κηφισού.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.