Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής: Διαδικτυακά έκοψε την πίτα το Κέντρο Επιχειρήσεων για τον Covid-19

Δημοσιεύθηκε

στις

H πρωτοχρονιάτικη πίτα που προσέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στους γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του Κέντρου Επιχειρήσεων για τον Covid 19 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, κόπηκε σήμερα σε μια διαδικτυακή τελετή.

Την πίτα έκοψε ο Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων Π. Ευσταθίου, παρουσία όλων των στελεχών του Κέντρου ενώ συμμετείχαν στη διαδικτυακή συνάντηση εκτός από τον κ. Πατούλη, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, η Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Π. Λεονάρδου και η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου. Ο Περιφερειάρχης τους ευχαρίστησε προσωπικά, εξάροντας το έργο τους.

Ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε πως η απόφαση του κ. Πατούλη να στηθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ για τη διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας, ήταν μία πρωτοβουλία καινοτόμα και πρωτοποριακή η οποία, όπως ανέφερε, αποτελεί πρότυπο όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τον ευχαρίστησε για τη συνεχή υποστήριξη και συμπαράστασή του. Διατρέχοντας τις δράσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων στους περίπου 9 μήνες λειτουργίας του εστίασε στη δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1110, επισημαίνοντας πως μέχρι σήμερα έχει δεχθεί και εξυπηρετήσει 117.000 κλήσεις, από πολίτες που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με την πανδημία αλλά και υποστήριξη. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σύσταση των Κινητών Μονάδων Επισκέψεων στο Σπίτι οι οποίες στελεχώνονται από εξειδικευμένους ιατρούς και νοσηλευτές και μέχρι στιγμής έχουν διενεργήσει πάνω από 10.000 μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοιού.

 

 

 

Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για μία συνεργασία «αγάπης, αλληλεγγύης και κοινωνικής
προσφοράς» και διατύπωσε τη βεβαιότητα πως αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει οδηγό και πρότυπο για ανάλογες συνεργασίες στο μέλλον για τη διαχείριση ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες και σχετίζονται με την καλύτερη προάσπιση της υγείας τους. « Αποτελεί πεποίθηση μου πως η χώρα του Ιπποκράτη μπορεί να αποτελέσει φάρο υγειονομικής ελπίδας για όλο τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά το έργο μας με όλους εσάς συνοδοιπόρους, κάνοντας την ομάδα μας ακόμα πιο δυνατή» τόνισε. Το φλουρί της πίτας έπεσε στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ