Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Παρουσιάστηκε το σχέδιο της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Αττικής το 2020 [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που θα εφαρμόσει η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας με στόχο να γίνει η Αττική ένας σύγχρονος τουριστικός προορισμός, μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσιάστηκαν σε πρώτη προβολή τα τρία νέα τουριστικά σποτ της Περιφέρειας με τίτλους «Η ανανέωση όρκων», «Η Κουκουβάγια» και «Ο Γλάρος» σε σκηνοθεσία Θ. Παπαδουλάκη και Μ. Ντούζα, στα οποία αποτυπώνεται η φιλοσοφία και η δημιουργική προσέγγιση, πάνω στις οποίες βασίστηκε η στρατηγική για την τουριστική προβολή της Αττικής.

Στην καμπάνια της Περιφέρειας συμπεριλαμβάνονται και 8 θεματικά βίντεο για τον θαλάσσιο τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον οικογενειακό τουρισμό, τις περιηγητικές δραστηριότητες, τον τουρισμό πολυτελείας και τον συνεδριακό τουρισμό.

Σχολιάζοντας τη συμβολική επιλογή να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι αφενός σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνεται στην ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της Αττικής, που αποτελεί και πυλώνα της τουριστικής της ανάπτυξης και αφετέρου υπογραμμίζει τη μεγάλη αξία του χώρου, που αποτελεί μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό τοπόσημο της Αττικής.

«Εργαζόμαστε συστηματικά από την 1η μέρα που αναλάβαμε, για να σχεδιάσουμε εκ νέου την ιδανική “Αττική εμπειρία” για τον διεθνή τουρίστα, αξιοποιώντας το πολυδιάστατο τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας. Στόχος μας είναι να προσδώσουμε στην Αττική τον τίτλο της αιώνιας Μητρόπολης του κόσμου, του σύγχρονου κοσμοπολίτικου τουριστικού προορισμού που, διατηρώντας ατόφια τα στοιχεία της αυθεντικότητας της τουριστικής εμπειρίας, προσφέρει πολλαπλές επιλογές σε ποικίλα τουριστικά κοινά 12
μήνες το χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι βασικοί στόχοι της Στρατηγικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξειδίκευσε τους στόχους της στρατηγικής της Περιφέρειας, η οποία έχει στο επίκεντρό της, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής όπως είναι το φυσικό της κάλλος, η ιστορία και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, τη διαμόρφωση συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων. Ειδικότερα στο σχεδιασμό της Περιφέρειας εντάσσονται:

• H προβολή όλων των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους, βάσει Χωροταξικής Κατανομής Τουριστικού Σχεδιασμού, με στόχο την οργανωμένη γεωγραφική διάχυση των επισκεπτών της Αττικής σε όλες τις περιοχές και την ανάδειξη περιοχών που παραμένουν μέχρι σήμερα τουριστικά αναξιοποίητες.
• Η επεξεργασία παροχής κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού
• Ο σχεδιασμός του παράκτιου μετώπου της Αττικής και των νήσων βάσει των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης, του γαλάζιου τουρισμού και της κυκλικής οικονομίας, και της ανάδειξης του περιβαλλοντικού πλούτου του Λεκανοπεδίου.


• Η μελέτη των προοπτικών αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Αθήνα 2004 με στόχο τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων και αγώνων, Mega events καθώς και την Φιλοξενία διεθνών αγώνων, τένις, στίβου, ιππασίας, ιστιοπλοΐας και άλλων θαλάσσιων σπορ, που ενδυναμώνουν και περαιτέρω τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
• Η ανάπτυξη δικτύου συγκοινωνίας με υδροπλάνα στα όρια της Περιφέρειας, δηλαδή συνδέσεις της Αττικής με τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και Αντικύθηρα.
• Στον πολιτισμό, η υποστήριξη δράσεων για την ανάπτυξη των πολιτιστικών διαδρομών στην Αττική και την δημιουργία δικτύων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων παράλληλα με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας. Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι θα μελετηθούν έργα προστασίας και ανάδειξης των αστικών ιστορικών κέντρων και κτιρίων της Αθήνας, του Πειραιά, της Κηφισιάς, του Λαυρίου και της Ελευσίνας και σύνδεσής τους με διάσπαρτα μνημεία και χώρους, και με τους κυρίους ιστορικούς άξονες της Αθήνας, των Μεγάρων και της Αίγινας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο υφ. Τουρισμού Μ. Κόνσολας, ο Γ. Γραμματέας του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκης, ο Γ. Γραμματέας του Υπ. Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, ο Γ. Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης, οι βουλευτές της ΝΔ και πρώην υπ. Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Βουλής Θ. Μπούρας, ο πρώην υφ. Τουρισμού και εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης, η τομέαρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου, οι Δήμαρχοι Πειραιά Γ. Μώραλης, Χαιδαρίου Β. Ντηνιακός, Π. Φαλήρου Ι.Φωστηρόπουλος, Αιγάλεω Γ. Γκίκας, Ύδρας Γ. Κουκουδάκης, Πόρου Γ. Δημητριάδης, Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, Παιανίας Ι. Μάδης, Μεγαρέων Γ. Σταμούλης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Θεοδωρόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππας, Γ. Δημόπουλος, Λ. Κεφαλογιάννη, Σ. Αντωνάκου, Δ. Νάνου, Α. Λεωτσάκος, Θ. Αυγερινός, Β. Κόκκαλης, Β.
Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Β. Γιαννακόπουλος, Ε. Δουνδουλάκη, Λ. Κοσμόπουλος, Α. Βαθιώτης, Μ. Κουρή οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Αγγελοπούλου, Ε. Μπαρμπαγιάννη, Σ.Μελάς, Γ. Βλάχος, Ν. Παπαδάκης, Φ. Καλογήρου, Ε.Κοσμίδη, Γ. Κεχρής, Ε. Αβραμοπούλου, Χ. Αλεξανδράτος, η δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Β. Προαστίων Μ. Πατούλη-Σταυράκη, οι σκηνοθέτες των βίντεο που παρουσίασε η Περιφέρεια Θ. Παπαδουλάκης και Μ. Ντούζα, ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών Διαμαντής Ηλιάδης, ο Πρόεδρος της Ελληνοβαυαρικής κοινότητας Α. Κώτσης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ