Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Διαδικτυακή εκδήλωση από την Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την κεντρική διαδικτυακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 18.00 η Περιφέρεια Αττικής, το Γραφείο Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Αττικής μαζί με έντεκα φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

Την εκδήλωση, που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Ζoom στη διεύθυνση https://bit.ly/3BZjniN και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη για το κοινό, θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Αττικής Μαρία Αγγελοπούλου.

Για τις κακοποιητικές συμπεριφορές κατά των γυναικών στην εποχή της κρίσης και τους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντώνιος Καλλιγέρης, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» Μαρία Γιαννίρη, το τ. μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Βάσω Κόλλια, η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων Ειρήνη Πανταζή Μελίστα, η Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών Μίκα Ιωαννίδου, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μαρία Πίνη, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνίδων Νομικών Χρυσηίς Σφάνδου-Κιμινού, η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Λάουρα Αλιπράντη, η Πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδας Μερόπη Ορφανού, η Υπεύθυνη Επιτροπής Επιστημόνων για Γυναικεία Θέματα Ισότητας του Λυκείου Ελληνίδων Αγλαΐα Ρομπόκου και εκπρόσωπος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής

Τη συζήτηση συντονίζει η Επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας της ΕΝ.ΠΕ Φωτεινή Βρύνα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ