Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Με επιτυχία συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Αττικής με το πλούσιο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει συνεχίζει να προσφέρει πολιτιστικές δημιουργίες μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, με μοναδικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Αττικής.

Στις 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Αττικό Άλσος η «Βασίλισσα Αμαλία», από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στον ανοιχτό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία» την παράσταση «Αφοί Μπαμπούλας» και στον παλαιό σταθμό τρένου του δήμου Διονύσου τη συναυλία της Όλγας Βενέτη.

Η θεατρική παράσταση «Κύριε Αττίκ …. Τελειώσαμε» έρχεται στις 17 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 στο θεατράκι ΠΠΙΕΔ της Νέας Φιλαδέλφειας όπως και η συναυλία από την τοπική ορχήστρα «Μεγαρόσημο» στην κεντρική πλατεία Βιλίων, του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.
Στις 18 Σεπτεμβρίου η παράσταση «Κύριε Υπουργέ τι γίνεται με το θέμα μου», μία κωμωδία του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας θα βρίσκεται στο Αττικό Άλσος, στις 21:00 ενώ οι τρεις συναυλίες της ημέρας θα δοθούν αντίστοιχα, στις 21:00, από τη Φωτεινή Βελεσιώτου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ταύρου, τον Κωστή Μαραβέγια στο λιμάνι της Αίγινας ((Άγιος Νικόλαος ο Θαλασσινός) και το «Ταξίδι στο χρόνο» στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Αγίας Παρασκευής «Σταύρος Κώτσης».
Ο Χρήστος Θηβαίος στις 19 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, θα βρεθεί στο 1ο Γενικό Λύκειο Ταύρου και όσοι βρεθούν στο Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής του δήμου Κρωπίας θα απολαύουν ένα αφιέρωμα στο συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ και στα Αρχοντορεμπέτικα από τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων-Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας», στις 21:00.

Στις 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00 ο Χρήστος Μενιδιάτης και η Ειρήνη Παπαδοπούλου θα δώσουν μία συναυλία στο Ευριπίδειο Θέατρο του δήμου Σαλαμίνας.
Το μουσικό αφιέρωμα «Μικρή Πατρίδα» του Παρασκευά Καρασούλου και του Γιώργου Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.α. έρχεται στις 21 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Τεχνικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ο Άκης Δείξιμος Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής του δήμου Κρωπίας, στις 21:00 και η παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» στο Κηποθέατρο Παπάγου.
Για τις 22 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Αττικής έχει προγραμματίσει μία μουσικοθεατρική παράσταση, δύο θεατρικές και μία συναυλία. Στις 21:00 η Μαρία Αναματερού στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» του δήμου Αιγάλεω, «Ο Συλλέκτης», με την Ιωάννα Πηλιχού και τον Αργύρη Αγγέλου στο Ανοιχτό Θέατρο «Ορφέας» στον Άτταλο της Δημοτικής Κοινότητας Καματερού και ο Κωστής Μαραβέγιας στο χώρο εκδηλώσεων 3ης Μαρίνας (drive in) του Δήμου Γλυφάδας ενώ στις 20:00 ανεβαίνει η παράσταση «Εγώ η Πόντια Σεβάς Χανούμ» στο Παναιτώλιο της Νέας Ιωνίας.

 

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 16-30 Σεπτεμβρίου

16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ”ΟΡΦΕΑΣ” ΣΤΟΝ ΑΤΤΑΛΟ 20.00, «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», παράσταση του θεάτρου Σκιών «Σπυρόπουλου».

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΗΣ 20.30, «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», παράσταση του θεάτρου Σκιών «Σπυρόπουλου».

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ(ΧΟΡΕΥΤΑΡΑ) 20.30, θεατρική παράσταση «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» του Α. Λιακόπουλου.

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ, ΑΛΣΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ 20.00, εκδήλωση Αρκάδων Βόρειας Αττικής με τίτλο «Οι περπατησιές και τα ακούσματα από τα μονοπάτια του ΄21 στο περιβάλλον της πρωτεύουσας».

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ –ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 20.00, εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Για την προσφορά των Μανιατών στον Αγώνα 1821»

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΑΣΤΡΟΝ» 20.30, συναυλία Δημοσθένη Χρ. Σταυριανού

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ 20.30, «21 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ 21’» συναυλία με την Μαίρη Έσπερ.

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ «Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» 20.30, θεατρική παράσταση «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» (Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ) του Γιάννη Σολδάτου.

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ» 20.00 εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η ΡΩΜΑΝΙΑ».

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ» 20.30, συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΒΙΛΑ «ΣΤΕΛΛΑ» 21.00, «Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ», θεατρική παράσταση με τον Αλ. Εσκενάζυ.

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΙΝΕ-ΜΑΣΚΩΤ-ΤΑΥΡΟΣ 20.30, «ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣ ΤΟΥ ‘21» μουσικοθεατρική παράσταση.

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΘΕΑΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ» 20.30, «ΩΔΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» θεατρική παράσταση του Ζαχαρία Ρόχα.

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ «Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», παράσταση του θεάτρου Σκιών «Σπυρόπουλου».

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ 20.00 «ΑΝΘΟΣΤΕΦΑΝΩΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ‘21», ρεσιτάλ πιάνου της Μιμής Ρουφογάλη.

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΜΑΤΖΑΓΡΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ 21.00, «ΑΝΘΟΣΤΕΦΑΝΩΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ‘21», ρεσιτάλ πιάνου της Μιμής Ρουφογάλη.

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» 20.30, «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», θεατρική παράσταση με τον Λ. Τσάγκα.

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΒΙΛΑ «ΣΤΕΛΛΑ» 21.00, «ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ;» παιδική παράσταση του Θεάτρου «Μαίωτρον» σε κείμενο και σκηνοθεσία Σταύρου Παρχαρίδη.

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, faliro summer theater 20.30 « Ο Θοδωρής του ΄21» μουσική-θεατρική παράσταση με τον Κώστα Μάνο.

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 20.30, θεατρική παράσταση «ΑΘΑΝΑΤΕΣ», της Τάνιας Χαροκόπου.

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, 1ο – 3ο Δημοτικό σχολείο Μαγούλας (Ηρώων Πολυτεχνείου 12) 20.30,«ΚΡΥΦΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ», συναυλία με τη Στέλλα Κονιτοπούλου.

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ- ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ» 20.30, συναυλία με το Γιάννη Μαρκόπουλο

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ