Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στις φωτιές που ξέσπασαν στην Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε σημαντικά στις προσπάθειες για την καταστολή των πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες σχεδόν ταυτόχρονα στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας, στο Βύρωνα και στην Πάρνηθα.

Στην περιοχή της Σταμάτας στην Ανατολική Αττική μετέβη από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, o Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός. Στο μέτωπο της φωτιάς ενίσυχσαν το έργο της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, 21 υδροφόρες, 4 ερπυστριοφόρα μηχανήματα έργου και 3 φορτηγά.

Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκαν περιοχές του Δήμου Διονύσου, ενώ έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλες τις δυνάμεις για την αποφυγή επέκτασης της πυρκαγιάς στο Πεντελικό Όρος.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς προληπτικά υδροφόρες και οχήματα σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς. Στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας βρέθηλαμ στα σημεία που ξέσπασαν πυρκαγιές και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη και τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής.

Με αφορμή τις πυρκαγιές ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή, ο Μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται επί ποδός ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Η Περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία αντιμετώπισης των πυρκαγιών και των επιπτώσεών τους».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ