Η ενίσχυση του προγράμματος ΤΕΒΑ στα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής

0

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ Ι. Πασπάλα, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης η Προϊσταμένη της Μονάδας Υλοποίησης και Παρακολούθησης πράξεων του Προγράμματος ΤΕΒΑ Ε. Φωτοπούλου και η Αναπλ. Προϊσταμένη, της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.
Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε πως ξεκίνησε και προχωρά ομαλά η υλοποίηση της β’ φάσης του προγράμματος για την απορρόφηση 17 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μετά τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος προχώρησε με πολύ γρήγορες διαδικασίες, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.
Σ΄αυτό το πλαίσιο ο ίδιος ενημέρωσε την Προϊστάμενη Αρχή του ΤΕΒΑ πως θα δημιουργηθεί ένα Παρατηρητήριο, μέσω του οποίου θα παρακολουθείται καθημερινά βήμα-βήμα, η πορεία υλοποίησης του προγράμματος και παράλληλα θα καταγράφονται τυχόν προβλήματα οι αγκυλώσεις, προκειμένου να βρίσκονται άμεσα λύσεις και να μην παρατηρείται καμία καθυστέρηση στη διαδικασία.
Ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Με δεδομένη τη μεγάλη σημασία του προγράμματος έχω ζητήσει απ΄όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και όλους όσοι εμπλέκονται την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Δεν θα επιτρέψω καμία χρονοτριβή. Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40εκ. ευρώ , προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με στόχο να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε και να πετύχουμε».
Παράλληλα, τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση και θα «τρέξουν» με γρήγορες διαδικασίες και τα συνοδευτικά μέτρα του προγράμματος, τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.
Από την πλευρά του, ο κ. Πασπάλας επισήμανε τη σημασία να υλοποιείται το πρόγραμμα με γρήγορους ρυθμούς για τη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων, που θα ανακουφίσουν σημαντικά ευάλωτους πολίτες.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.