Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επεκτείνεται το αμαξοστάσιο του ΤΡΑΜ στο Ελληνικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση εργασίας με τον Γ. Γραμματέα Υποδομών Γ. Καραγιάννη πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκε η πορεία έργων κοινού ενδιαφέροντος που είτε είναι σε εξέλιξη είτε σε φάση σχεδιασμού, με στόχο να εξεταστούν τρόποι ώστε να προχωρήσουν πιο γρήγορα, αλλά και να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα, που καθιστούν τις σχετικές διαδικασίες δρομολόγησης, περισσότερο χρονοβόρες.

Ειδικότερα μεταξύ των έργων που συζητήθηκαν και στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, ήταν η ανάγκη κατασκευής νέων πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, που εμφανίζουν επικινδυνότητα. Παράλληλα μεταξύ άλλων συζητήθηκαν έργα όπως η σύνδεση της Περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, η επέκταση της λεωφόρου Κύμης, η κατασκευή ανισόπεδων κόμβων, αλλά και η δρομολόγηση έργων στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027,όπως και θεσμικά θέματα.

Υπογραφή του έργου επέκτασης του αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ στο Ελληνικό

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την απόφαση έγκρισης της χρηματοδότησης για το έργο επέκτασης του Αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ, με δικαιούχο την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, προϋπολογισμού 18.3 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, άξονας προτεραιότητας 7, καρπός της πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας της Περιφέρειας με το υπ. Υποδομών και όλους τους αρμόδιους φορείς.

Συναποφασίστηκε επιπλέον, η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου και της Περιφέρειας, η οποία θα συνέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό την επίλυση θεμάτων συναρμοδιότητας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Πιστεύουμε στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και έχοντας ως προτεραιότητά μας να προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς αναπτυξιακά έργα προς όφελος των πολιτών εντείνουμε τη συνεργασία μας με όλα τα αρμόδια υπουργεία. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η σημερινή συνάντηση εργασίας με τον Γ. Γραμματέα Υποδομών Γ. Καραγιάννη με τον οποίο, όπως και με τον υπουργό Κ. Καραμανλή έχουμε μία στενή και εποικοδομητική συνεργασία. Έμφαση δίνουμε στην επιτάχυνση έργων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια που είναι ύψιστη προτεραιότητα για εμάς, όπως και σε παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην τόνωση της αναπτυξιακής δυναμικής των τοπικών κοινωνιών. Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς, υλοποιώντας με αίσθημα ευθύνης, τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες».

Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε: «Σήμερα εκπροσώπησα τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, όπου επανεπιβεβαιώθηκε η διάθεση να δουλέψουμε μαζί για να επιλυθούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν όλα τα έργα γρήγορα. Η οδική ασφάλεια, η ανάπτυξη των υποδομών στην Αττική και η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, αποτελούν κοινούς μας στόχους. Υπάρχει πνεύμα συνεννόησης, σήμερα είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα αποδειχτεί εξαιρετικά αποδοτική για τους συμπολίτες μας.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ