Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης παραδόθηκαν στις Αντιπεριφέρειες Δυτικού Τομέα και Δυτικής Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις υπηρεσίες των Περιφερειακών ενοτήτων Δυτικού Τομέα και Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στους αντιπεριφερειάρχες Λ. Κοσμόπουλο και Α. Λεωτσάκο περίπου 100 ειδικούς κάδους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας για θέματα που αφορούν, τόσο στο αντικείμενό τους, όσο και στην ανακύκλωση.

Όπως υπογράμμισε «καθημερινά το κίνημα της ανακύκλωσης γίνεται ισχυρότερο και εδραιώνεται η αλλαγή νοοτροπίας. Αυτό φαίνεται στην πράξη με την σταδιακή αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών που οι πολίτες εναποθέτουν στους νέους κάδους. Με συγκεκριμένα βήματα κάνουμε μία πράσινη αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και συμβάλουμε στο έτος ανακύκλωσης 2020».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Λεωτσάκος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τους κάδους, επισημαίνοντας ότι θα αξιοποιηθούν στο έπακρο και υπογράμμισε ότι το στοίχημα της ανακύκλωσης οφείλουμε να το κερδίσουμε καθώς είναι ευθύνη μας να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Περιφερειάρχη για την παράδοση των κάδων, επισήμανε ότι είναι σημαντικό που η νέα διοίκηση είναι καθημερινά παρούσα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής. Επιπλέον τόνισε ότι η αξιοποίηση των κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης αποτελεί την καλύτερη πρόκληση για να βάλουμε την Αττική μπροστά για μια Νέα Αρχή με πράσινο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ