Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για τις τρίτεκνες γυναίκες από την Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αγ. Σάββας, πραγματοποιείται δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» για όλες τις γυναίκες, ηλικίας 38-70, μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής.

Οι προληπτικοί έλεγχοι μαστού θα μπορούν να λάβουν χώρα για τον επόμενο χρόνο και εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού ελέγχου για την υγεία των πολιτών, που υλοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Διοίκησης της Περιφέρειας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γυναικών σχετικά με την αναγκαιότητα και τη μεθοδολογία της έγκαιρης διάγνωσης, η εξοικείωσή τους με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης και η πραγματοποίηση εν τέλει δωρεάν εξετάσεων, κατόπιν συστάσεων των ειδικών.

Με αφορμή τη συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκαν το Κέντρο «Νίκος Κούρκουλος» η Πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Μεσουρίδου, η συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη και υπεύθυνη του προγράμματος Α. Ρόντου και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννης Κεχρής, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή κακοήθειας στις γυναίκες (1 στις 8 Ελληνίδες θα εμφανίσει καρκίνο του μαστού) και δεύτερη αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας η διάγνωση να γίνει σε πρώιμο, ει δυνατόν σε προσυμπτωματικό στάδιο. Τότε η προσφερόμενη θεραπεία είναι περισσότερο αποτελεσματική και επιτυγχάνει συνήθως την πλήρη ίαση.

Δίνουμε έμφαση στη διαγνωστική κάλυψη, λοιπόν, και κάνουμε πράξη την πρόληψη, ως κύριο όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ