Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Γ. Πατούλης: “Είναι στο χέρι μας να μεταβάλλουμε τη βαθιά αυτή κρίση σε ευκαιρία αναδιοργάνωσης του οικονομικού μοντέλου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο 7ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική το 2020» που οργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης μίλησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Το συνέδριο είναι υπό την Αιγίδα και της Περιφέρειας Αττικής. Μεταξύ των ομιλητών που τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ά. Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Ν. Παππάς, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, κ.α.

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες και στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τόνισε ότι είναι ανάγκη «το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας να αλλάξει με σεβασμό πάντα στον πολίτη, τον καταναλωτή αλλά και τον εργαζόμενο».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δημιουργία κόμβου «Υποστήριξης Επενδυτικών Πρωτοβουλιών» στην Περιφέρεια Αττικής, στη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας η οποία θα παρέχει έγκυρες πληροφορίες (Regional Profile) για όλες τις παραμέτρους που συμβάλλουν στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων και στην υποστήριξη υποψηφίων επενδυτών στη διεκπεραίωση σχετικών διαδικασιών.

Ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων στόχων της Περιφέρειας Αττικής υπογράμμισε ότι «οι πόλεις μας μπορούν να ξαναβρούν τη χαμένη τους ζωντάνια με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενώ τόνισε ότι με βάση και την εμπειρία από τον Covid-19 μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω η ψηφιακή τεχνολογία».

Ανάγκη ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού

Στη συνέχεια επισήμανε ότι απαιτείται η ανάπτυξη κοινών στρατηγικών για θεματικό τουρισμό (Θρησκευτικό, Ιστορικό, Γαστρονομικό, Ιατρικό και Αθλητικό τουρισμό), ενώ υπογράμμισε ότι μπορούν να δημιουργηθούν «χωριά υγείας» (Eco Medical Villages), στα όρια της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνοντας ερευνητικές εγκαταστάσεις και αθλητικά κέντρα ιατρικής.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο έως το Σούνιο, δημιουργώντας τις βάσεις για να μετεξελιχθεί η περιοχή σε έναν πόλο έλξης για τους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους ξένους τουρίστες και επενδυτές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και αφορά στην κατασκευή του παραλιακού άξονα που θα ενώσει τον Δήμο Μαραθώνα με τον Δήμο Ωρωπού. Όπως τόνισε πρόκειται για ένα έργο με σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο για τη ΒορειοΑνατολική Αττική.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για σύνδεση της ανάπτυξης και των υποδομών με επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ αναφέρθηκε στην υλοποίηση ενός οργανωμένου σχεδίου για ποιοτική τουριστική ανάπτυξη στον Αργοσαρωνικό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ